Два филма до края на годината се очаква да заснеме

...
Два филма до края на годината се очаква да заснеме
Коментари Харесай

Disney ще снима два филма в България

Два кино лентата до края на годината се чака да снима холивудският колос „ Дисни “ у нас.

След като предходната година снима релативно дребната си продукция " The Princess " в студиата на „ Ню Бояна “, къщата на Мики Маус се завръща на българска територия. Това ще се случи още през пролетта, когато в полите на Витоша ще бъде разпънат сетът за кино лентата " Crossing ", който бе и една от първите три продукции, утвърдени от културна комисия за нововъведения механизъм за възобновяване на разноски, написа Монитор.

Именно въвеждането на измененията в Закона за филмовата промишленост, съгласно който продуцентите ще могат да си връщат до 25% от допустимите разноски, осъществени в България, предизвика „ Дисни “ да прояви огромен интерес към страната ни. Нещо повече, по думите на изпълнителния шеф на „ Ню Бояна Филм Студиос “ Ярив Лернер продуцентската компания води диалози за реализирането и на трети план тук, което се чака да се случи най-рано във втората половина на 2022 година

" Дисни " се готви и да провежда у нас своя база и да работи в посока на по-дългосрочно партньорство.

Подробности към Crossing към момента се пазят в загадка. Въпреки това поръчката е, че на български терен скоро ще стъпят „ едни от най-големите продуцент, режисьор и звезди “.

„ За тях е дребен план, само че за нас е голям. Не сме имали план от подобен мащаб до този миг тук “, разяснява пред медията Лернер, който се готви да започва уъркшопове за редица нови експерти у нас.

Още 14 до 18 февруари ще бъдат обучавани фрагменти за отдели като „ Камера “, „ Грип “ и „ Осветление “. Като част от академията Film Forge от април ще започват и други по-продължителни обучителни стратегии. От нови фрагменти българската промишленост ще се нуждае във всички отдели, измежду които още грим и прическа, дрешник и така нататък Таксата за присъединяване в курсовете е 150 лева, като инвестицията запалянковците могат да си върнат съвсем незабавно с работа на терен.

Новите експерти ще работят както върху новите продукции, чийто мащаб се чака да пораства, по този начин и върху рекламните планове на B2Y Productions.

“Утроихме работата по време на пандемията. Заради възходящия размер от работа ще ни трябват и тройно повече експерти “, добавя Александър Кенанов от B2Y Productions.

За подготвителната стратегия Лернер е в дейни диалози с представител на „ Човешки запаси “ от „ Дисни “, като декларира, че огромна част от преподавания материал е изпратен точно от компанията.

" Crossing " ще е първият огромен план на студиото за тази година, а след неговото привършване – през юни и юли, всред декорите ще се осъществя дълго чаканият „ Червената Соня “. По плана Лернер и компания (начело с Millennium Media) работят повече от 12 години. Към сегашна дата към този момент има зает режисьор – Ем Джей Басет. Продължават да се водят договаряния и с актрисата Хана Джон Камен за основната роля. „ Изискванията към нея са огромни във връзка с физическата подготовка, защото има доста подиуми с езда и боеве и тя ще би трябвало да се оправя с тях “, разяснява шефът на „ Ню Бояна “.

Други огромни международни компании също демонстрират интерес към страната ни като кинодестинация. Само в последните четири месеца Жана Караиванова и фондацията Българска кино комисия водят диалози за евентуални продукции на компании като „ Амазон Прайм “, „ Парамаунт Пикчърс “ и други

От „ Нетфликс “ също удостоверяват желанието си да снимат у нас, като първите работни диалози със стрийминг компанията стартират още преди две години. „ Лукасфилм “, под чиято щампа излизат филмите от „ Междузвездни войни “, също декларирала, че от дълго време има интерес да осъществя свои планове в България.

„ Казват, че след приемането на закона за тласъците това към този момент е допустимо да се случи. Но първият им въпрос беше дали имаме задоволително работна мощ, която да поеме компания като тяхната “, изяснява Караиванова.

Без да посочва за кое заглавие става въпрос, някогашната директорка на филмовия център съобщи, че една от фирмите се готви да изразходи към 20 млн. лева в България, което е единствено с 5 милиона по-малко от бюджета за българско кино.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР