Два фактора помагат АЕЦ Козлодуй“ да е в печелившите компании-нарастване

...
Два фактора помагат АЕЦ Козлодуй“ да е в печелившите компании-нарастване
Коментари Харесай

Валентин Николов: Корейци искат АЕЦ „Белене“, без „Росатом“ няма как да я изградим

Два фактора оказват помощ АЕЦ „ Козлодуй “ да е в печелившите компании-нарастване цената на силата. И второ-количеството сила, която осъществя на пазара. Това сподели по БТВ Валентин Николов- началник на енергийната комисия в Народно събрание.
Това е цвете. Имаме единен пазар. С румънската борса сме се интегрирали. Цените са съвсем идентични. НЕК имаше доста малко водоползване, с цел да натоварят техните вецове. Дълговете също тежат. Има невъзвращаеми доходи. Но с АЕЦ „ Белене “ това ще се промени. С малко се е нараснало потреблението у нас.

Ядрените централи са беземисионни. Т. е. не замърсяват околната страна. Всяко ВЕИ намялава зависимостта от външни източници, които доставят петролоресурси. Трябва да насърчим нуклеарните централи и ВЕИ-та. След 10 години ще имаме потребност от базова мощ. Има същински вложители в света. Китай отваря над 50 реактора. Четири блока отваря ОАЕ. Италия внася огромна част от електрическата сила. При нас износът е по-голям от вноса. Искаме да пристигна цех за коли. Трябва да има предвидимост.

Без „ Росатом “ няма по какъв начин да изградим нуклеарната централа „ Белене “. Заформя се консорциум. Говорих с корейците в Абу Даби. Те желаят да са притежатели на тази централа.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР