Два екипа на сектор Специализирани оперативни дейности“ и пожарната в

...
Два екипа на сектор Специализирани оперативни дейности“ и пожарната в
Коментари Харесай

Бедствието в Берковица: Два екипа спасители продължават да се борят с пораженията от потопа

Два екипа на бранш „ Специализирани оперативни действия “ и пожарната в Берковица не престават да се борят с провалите след опустошителния потоп, който връхлетя градчето през вчерашния ден.
От Министерство на вътрешните работи – Монтана оповестяват, че първите сигнали от жители са получени малко след 16 часа през вчерашния ден. Хора от в кв. " Раковица " се оплакали, че къщите и дворовете им са били наводнени. 
Към мястото е изпратен екип на пожарната в Берковица. Междувременно били получени още два сигнала за бедстващи хора в квартала, които не могат да излязат от къщите си, при което екипът е пренасочен към адресите. 
При идване на място е открито, че заради разположението на кв. " Раковица " в подножието на Стара планина водата от падналия пороен дъжд се събрала и тръгнала по три от улиците на квартала. Отводнителният канал не съумял да поеме цялото количество вода, препълнен и наводнил къщите. 
От квартала е евакуирана жена от вкъщи й. 
Постъпили и са два сигнала за наводнени къщи в село Бързия, които по-късно са посетени. На място в квартала са изпратени 15 индивида персонален състав от бранш „ Специализирани оперативни действия “ и противопожарните служби в Берковица и Монтана. В отводнителните действия са употребявани 7 помпи за отводняване. 
Днес работата на избавителните екипи продължава на терен. Отводнителни действия в квартала правят 2 екипа на РДПБЗН – от бранш „ Специализирани оперативни действия “ и РСПБЗН Берковица.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР