Два допълнителни нощни влака ще пътуват през летния сезон от

...
Два допълнителни нощни влака ще пътуват през летния сезон от
Коментари Харесай

Два допълнителни нощни влака за Бургас

Два спомагателни нощни влака ще пътуват през летния сезон от София до Бургас през Подбалканската железопътна линия и в противоположното направление, както и от Горна Оряховица до Бургас през Шумен, Карнобат и в противоположната посока. Композициите на тези влакове ще се движат от 1-ви юли /петък/, като по този метод БДЖ се стреми да обезпечи задоволително благоприятни условия за напредване по отношение на покачвания интерес към пътешестване с трен до морските градове през лятото.

Чрез новоназначената комбинация от Горна Оряховица за Бургас се дава комфортна опция за пътешестване от Северна България до Бургас и назад. Към този трен ще пътува пряк вагон от Русе за Бургас и в противоположното направление, както и ще обезпечи комфортна опция за непосредствено пътешестване до черноморския град от Плевен, Търговище и Шумен, като ще има опция и за връзка с влаковете от Видин и Враца. По този метод за пътуващите с трен до Бургас от Северозападните региони на страната няма да се постанова да пътуват до София, с цел да се придвижат до Бургас. Композицията на този трен ще бъде формирана от три вагона със седящи места и един кушет вагон.

Нощният бърз трен от София за Бургас и назад, който ще пътува през Подбалканската железопътна линия, ще се движи в състав от пет вагона със седящи места и един спален вагон.

Допълнителните нощни влакове ще се движат със следното разписание:
Бързият трен № 3687 от София за Бургас ще потегля от Централна гара София в 23:40 ч. и ще идва в Бургас в 06:10 ч.; Бързият трен № 3686 от Бургас за София ще потегля от гара Бургас в 22:50 ч. и ще идва в София в 05:20 ч.; Бързият трен № 2687 от Горна Оряховица за Бургас ще отпътува от гара Горна Оряховица в 00:55 ч. и ще идва в Бургас в 06:31 ч.; Бързият трен № 2686 от Бургас за Горна Оряховица ще потегля от гара Бургас в 23:25 ч. и ще идва в София в 04:35 ч.
За клиентите на националния железопътен транспортьор е в ход и предварителна продажба на билети за седящи места през летния сезон. По този метод билети за пътешестване могат да бъдат закупени от билетните каси 15 дни преди пътуването.

За пътешестване в спален или кушет вагон билетите и спалните места са в продажба 30 дни преди датата на пътешестване. Със същия период преди пътешестване могат да бъдат закупени билети за всички категории влакове през системата за онлайн билетоиздаване, която е налична на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.

БДЖ приканва своите клиенти да закупуват билетите за своето пътешестване авансово. По този метод подсигуряват своето място за пътешестване във влака и разрешават на железопътния транспортьор да възнамерява авансово нужните нараствания с спомагателни вагони към композициите.

Клиентите на БДЖ могат да се осведомят за разписаниeто на влаковете от електронния справочник на формалната страница на сдружението (www.bdz.bg), от чиновниците на билетните каси и гишетата „ Информация ”, както и на националния информативен телефон 02/931 11 11.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР