Два дни след масирания руски ракетен обстрел на украинската електро-

...
Два дни след масирания руски ракетен обстрел на украинската електро-
Коментари Харесай

Кличко: Половината от домакинствата в Киев все още нямат електрозахранване

Два дни след масирания съветски ракетен обстрел на украинската електро- и водоснабдителна мрежа половината от семействата в Киев към момента нямат електрозахранване, съобщи ДПА, като се базира на кмета на украинската столица Виталий Кличко .

В една трета от семействата в Киев обаче към този момент е възобновено топлоподаването , разгласи Кличко в " Телеграм ". По информация от военната администрация на столицата в това време е било изцяло възобновено и водоснабдяването в Киев. Водното налягане към момента може да е ниско при някои консуматори, добави военната администрация.

Топлоподаването в града също се възвръща. Специализирани екипи правят незабавни поправки. Веднага щом бъде нормализирана електропреносната мрежа, мобилната телефонна мрежа също ще проработи във всички киевски квартали.

В сряда след масирани съветски ракетни офанзиви по украинската енергийна инфраструктура беше прекратено електроснабдяването в цялата страна. Техници ремонтират развалената мрежа непрекъснато.

По информация от украинската енергийна компания " Укренерго " късно нощес е било допустимо да се задоволи към половината от потреблението.

Повечето топло- и водноелектрически централи към този момент още веднъж създават електричество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР