Два дни преди връчването на първия мандат, все още не

...
Два дни преди връчването на първия мандат, все още не
Коментари Харесай

Ще подкрепят ли ПП-ДБ Мария Габриел? Ето кога ще стане ясно

Два дни преди връчването на първия мандат, към момента не е ясно дали е допустимо обединяване за постоянно държавно управление. От " Продължаваме Промяната-Демократична България " вършат ново допитване до вътрешните структури за поддръжка на Мария Габриел.

А ГЕРБ оповестиха, че стартират диалози с останалите политически сили в Народното събрание. потърси ГЕРБ-СДС, само че от партията на Бойко Борисов отказали коментар.

След вчерашния диалог с претендента за министър-председател на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ към този момент не са толкоз сигурни, че няма да я поддържат. 

За да кажат безапелационната си позиция, вторите вършат ново допитване. В събота първо вътре в самите обединения, а във вторник вечер органите на обединението ще вземат финалното решение. 

Според източници на NOVA, от групировката се чака позицията да остане непроменена.

" Ще обсъдим и през днешния ден, и на следващия ден. Ще забележим какви са настройките. Знаете, че имаме решение да не поддържаме първия мандат на ГЕРБ-СДС, само че може би има и други разновидности ", разяснява Николай Денков.

Така в обединението стартира ново разискване на предлагането на първите. Причината да размислят е диалогът с Мария Габриел.

" Тя има предпочитание да се включи същински в тези промени, за които стана дума.  Това, което обаче се видя, че непрестанно хората към нея се опитваха да й приказват в ухото ", изясни той.

Денков поддържа предлагането за премахване на основния прокурор, само че го дефинира като закъсняло и не задоволително, с цел да промени позицията им за поддръжка.

Докато вторите още разискват предлагането на ГЕРБ-СДС, от партията на Борисов към този момент обявиха, че стартират диалози с останалите политически сили. Официални срещи през днешния ден обаче нямаше. А от Българска социалистическа партия предизвестиха, че времето изтича.

" Часовникът цъка наопаки. Няма време. Ние няма да вземем решението за 24 часа ", съобщи Георги Свиленски.

Според Българска социалистическа партия разновидността е лидерска среща, на която да бъдат разисквани главните цели.

" Мандатът на ГЕРБ би трябвало да бъде употребен като опция да има държавно управление ", изясни Свиленски.

Министър-председателят Гълъб Донев изрази оптимизъм, че политическите обединения в Народното събрание въпреки всичко ще намерят вид.

" Надявам се и съм мощно окуражен от това да бъде формирано постоянно държавно управление, което да поеме ръководството на страната и да взема решение най-наболелите проблеми на българските жители ", разяснява министър председателят.

Връчването на първия мандат е в понеделник (15 май). След като Мария Габриел вземе досието от президента Румен Радев, ще има седем дни, с цел да показа състав на държавно управление.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР