Два дни преди Нова година двама мъже влизат в България

...
Два дни преди Нова година двама мъже влизат в България
Коментари Харесай

„Човекът с куфарчетата“. Една смърт в България и неразказаните истории на турския елит

Два дни преди Нова година двама мъже влизат в България от Турция на път за Германия. Часове по-късно те са част от осведомителния бюлетин на Министерство на вътрешните работи за пътните произшествия в страната. Единият е умрял на място, другият – ранен. Дотук те са статистика.

Загиналият обаче не е инцидентен човек. Казва се Танер Ай и е имал тесни връзки с висшите политически кръгове в Турция и с близката до президента Реджеп Ердоган , само че неразрешена в Германия рокерска тайфа, наречена „ Османци Германия “.

Катастрофата в България се трансформира във водеща тематика в турските медии в първите дни на 2022 година Появиха се съмнения, че този случай може да не е инцидентен.

Повод за тях е пъзелът, който се подрежда от разкритията на турския предприемач Седат Пекер. В началото на май предходната година той стартира серия от изказвания, в които приказва за финансовите потоци към ръководещата турска партия, връзките със неразрешени организации и хората за взаимозависимост.

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за Свободна Европа за злополуката. От Софийската окръжна прокуратура споделиха, че починалият е турски жител с букви Т. А., само че не разясниха версии за случая. От турското посолство в България не дадоха отговор дали Турция е изпратила въпроси, свързани с следствието в България.

В идващите редове описваме за завесата, която повдигат тази злополука и неочакваната гибел на един млад мъж, който явно е имал доста истории за описване.
Кой е Танер Ай
Танер Ай е на 27 години. Демонстрирал е първокласен метод на живот и връзки на най-високо държавно равнище в Турция. Това се вижда от статусите, които е разгласил в профилите си в обществените мрежи. Сред тях са взаимни фотоси с шефа на турското разузнаване Хакан Фидан , който назовава „ батко Хакан “.
 Танер Ай с шефа на турските разследващи служби
На други е с вътрешния министър Сюлейман Сойлу , с министъра на защитата Хулюси Акар , с външния министър Мевлют Чавушоглу . Някои от фотосите са снимани в президентския замък. Но в общественото пространство остава мистерия какви тъкмо са били качествата и функционалностите на Танер Ай, с цел да е част от тези политически кръгове.

Танер Ай има и разнообразни фотоси с оръжия, оповестени в турските медии. Те обаче към този момент не могат да се открият в профилите му.
 Танер Ай театралничи с оръжие на разнообразни фотоси.
Освен с висши държавници Танер Ай е подозиран и за връзки с хора от подземния свят. „ Новините, които излязоха след гибелта на Танер Ай, отразиха, че той е бил от ръководителите на „ Османци Германия “, само че не се прецизира на какъв пост в йерархията е бил, какви тъкмо са били връзките му с групировката “, споделя Мехмед Юмер , български публицист, който следи събитията в Турция.

Изданието оповестява, че Танер Ай е "един от ръководителите на "Османци Германия ". Твърдения за връзките на Танер Ай със неразрешената формация се появяват през 2019 година Тогава немското издание разгласява следствие, в което твърди, че Ай е обвързван с „ Османци Германия “.

Изданието разкрива, че Танер Ай е бил водещ член на групата, която е неразрешена, тъй като е открито, че членовете й се занимават с незаконна активност.
Пътят на парите
През май предходната година турският предприемач Седат Пекер стартира да разгласява видео монолози, с които раздруса политическия хайлайф в Турция. Той споделя за връзките на ръководещите в Анкара с подземния свят. Именно данните, които той изнесе, станаха причина неочакваната гибел на Танер Ай да провокира подобен интерес.

В едно от изявленията си Пекер твърди, че персонално е изпращал пари на „ Османци Германия “, написа. Това е ставало по повеля на депутата от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Метин Кюлюнк .

„ Това е и връзката, която вършат турските медии – Пекер праща пари към свързани с ръководещата партия организации, а "човекът с куфарчетата " е Танер Ай “, разяснява Мехмед Юмер.

Междувременно се появи на фамилията на Танер Ай, с което околните му дават обещание премия от 1 млн. евро за този, който потвърди изказванията за връзките на Танер Ай с мафията.
„ Османци Германия “
„ Османци Германия “ е турско-националистическа рокерска формация. Тя е неразрешена в Германия от 2018 година "Клубът съставлява сериозна опасност за самостоятелните права на жителите и за обществото като цяло ", се споделя в известието на вътрешното министерство във връзка решението за възбрана, представено от. Повечето от членовете й са турци, които притеглят вниманието на немските служби за сигурност с агресивното си държание.

Дейността им е била следена от в продължение на няколко години. Установено е, че групировката се е занимавала с престъпни действия като рекет, заричане за защита, продажба на опиати и трафик на дами.

В рамките на следствието са излезли и политическите връзки на групировката с властта в Турция. Установено е, че „ Османците " са изпълнявали и функционалността на охранители по време на манифестации и демонстрации в поддръжка на турското държавно управление, провеждани в Германия.​
Разкритията на Пекер
Седат Пекер е индивидът, провокирал една от най-тежките рецесии в политическия живот на Турция в последните месеци с разкритията си за корупция, убийства, изнасилвания, опиати и връзки с политици. Той стартира своята серия от разкрития при започване на предходната година, а монолозите му в имат милиони гледания.

Седат Пекер е прочут турски разбойник, който е осъждан няколко пъти. През 2017 година беше изпратен за 14 години зад решетките като началник на проведена незаконна група. Името му е разпознаваемо в престъпните среди в Турция още от 90-те години.

Пекер твърди, че се намира в Дубай. Той упреква в редица закононарушения хора от екипа на Реджеп Тайип Ердоган и даже самият президент беше заставен да разяснява случая.

Едно от най-често споменаваните имена е това на министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, който Пекер упреква в търговия с опиати и разпределяне на оръжие на цивилни.

Сойлу отхвърли обвиняването, че е осигурявал чадър над престъпната активност на Пекер. Той подаде правосъден иск за клюка и разяснява, че е нападнат поради дейностите си против проведената престъпност.
Разследването в България
Това, което е известно в България, е, че към 23.25 часа на 29 декември в ОДМВР-София е постъпил сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие в региона на 29 км на автомагистрала „ Тракия “ в посока София. На място е открит лек автомобил „ Порше Карера “, аварирал отвън пътното платно. Водачът е умрял на място. Спътникът му е настанен в столична болница с черепно-мозъчна контузия и травма на гръден панер. Причините за възникването на случая са в развой на изясняване.

От прокуратурата споделиха за Свободна Европа, че починалият е турски жител с букви Т.А., само че не пожелаха да разясняват версии за случая.

Осветяването на Танер Ай повдигна доста въпроси, свързани с дейностите и връзките на турския политически хайлайф. Внезапната му гибел не дава обещание отговори.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР