Два дни ни досаждаха с комедията ГОЛЯМОТО ИЗДЪНВАНЕ“. Тя е абсолютен

...
Два дни ни досаждаха с комедията ГОЛЯМОТО ИЗДЪНВАНЕ“.
Тя е абсолютен
Коментари Харесай

Кеворкян: Неотложна глупост 


Два дни ни досаждаха с комедията „ ГОЛЯМОТО ИЗДЪНВАНЕ “.

Тя е безспорен любимец в категорията „ Неотложна Глупост “.

Продуцент и режисьор – Кирил Петков /по съвместителство и персонален реаниматор на някогашния министър председател Бойко Борисов.

Някои хора дотам са захласнати от „ неотложна нелепост “, че тя като че ли се е трансформирала в самото им естество.

Те въобще не могат да устоят на изкушенията й.

И тъкмо те имат последната дума таман в този момент, когато е ясно, че се пробват да въвлекат България в руско-украинския конфликт.

Кирчовци ни осигуриха към този момент един различен кеф – пряк спор с Русия, поради изгонването на 10/десет/ съветски дипломати.

„ Браво, подмазвачи! “ – споделят новите ни най-верни партньори/ “от урва на урва и от век на век “ – и търсят идната опция да втвърдят още повече облика на България – да вземем за пример, с натиска да подарим на Зеленски ракетните си комплекси.

Няма да им е мъчно да развинтят чивиите на ПростоКирчо – те със Зеленски съумяха, какво остава за нашия самодеец.

Всъщност, стартирам да се колебая, че Зеленски е чист евреин – един същински евреин не би се оставил толкоз доста и толкоз дълго да го будалка Байдън.

Втвърдяваха го – обаче най-после го изоставиха.

Сега е ред на нашите балами да бъдат употребявани.

Байдън напряко подведе Украйна – неизбежно е човек да не стигне до този извод, в случай че деликатно наблюдава хронологията на неговото говорене, изключително преди началото на Операцията.

Той настойчиво се придържа към известното предписание на нападателната политика – „ Бистър взор и празно сърце “.

Само дето погледът му не се оказа по никакъв начин избистрен, за сърцето да не приказваме – разрушенията в украинските градове в немалка степен се дължат и на тази „ празнина “.

Само проскубани орли като Байдън не могат да се примирят, че Света към този момент е различен.

Жалко за клета Украйна…

Споменах „ орли “ – и се сетих за нещо любопитно: дали са обърнали килима в Овалния кабинет на Белия дом?

Ето едно удостоверение за мистерията с въпросния килим, то е на Дан Браун: „ Доминираща специфичност на Овалния кабинет е пъстрият белоглав орел, извезан върху овалния килим. В левия си крайник птицата стиска маслинова клонка, а в десния – наръч стрели. По време на мир орелът гледа наляво – към маслиновата клонка. Но по време на война той тайнствено се обръща надясно – към стрелите. Скритият зад този фокус механизъм е източник на безчет догадки от страна на чиновниците в Белия дом, защото по традиция се знае единствено от президента и основния иконом. Загадката на този загадъчен орел се оказва разочароващо елементарна. В един склад в мазето има втори килим и някой просто ги разменя измежду нощ… “

Тарикатите си въртят килимите, а ние, за жал, се напъваме да се наврем в спора – и това ненапълно е реалност, най-малкото поради пристрастността на малките екрани ни.

Американският вицепрезидент Камала Харис се обадила на ПростоКирчо и му благодарила за филантропична помощ, която предоставяме на Украйна – в случай че се има вяра на самия Кирчо, тъй като той най-сладко послъгва, когато нещо се отнася до самия него.

Дали му е подшушнала и нещо друго?

Буквално по същото време и американският боен министър Лойд Остин промени програмата на европейското си турне – сетил се ненадейно, че България има значимо място на Източния фланг на НАТО.

Какво ли ще подшушне Остин в ухото на Кирчо?

Ако сме с целия си, сън не трябва да ни хваща от това шушу-мушу – изключително като знаем, че Кирчо е обожател на жанра „ Неотложна Глупост “ и постоянно се държи като детски непослушник – и то в надалеч по-елементарни случаи.

Сега несъмнено се усеща напряко във вихъра на танца и не е ясно, какво може да направи.

И никой не знае – той завърши с останалите ни властници, още когато без да пита отиде в Скопие.

Ако не се беше обадил Зеленски, въобще нямаше да научим, че е разговарял с нашия човек – който към този момент подхвърча в режим на рискова самостоятелност.

А тя, съчетана с обстоятелството, че е безспорен дилетант, го прави напълно непредсказуем.

В една естествена страна от дълго време щяха да го разгласят за търсене.

В тази обаче му се обаждат вицепрезидентът и военният министър на Съединени американски щати.

Нещо се случва, някакво суркане във Властта, някакво невидимо разбъркване на пластовете.

Радев от ден на ден наподобява изолиран.

Редно би било, Камала и изключително военният министър да беседват с него, когато става дума за военни събития, а не с някоя цивилна врана, която може би даже не е ходила боец.

Какво се е случило, че са изстинали към него?

ПростоКирчо може би някак го е накиснал, само че надали единствено това е повода.

По-вероятно е „ сътрудниците “ ни да желаят да ни наквасен в следващата „ Неотложна Глупост “.

От тази позиция ПростоКирчо е безусловно подобаващ.

Стотина дни след парламентарните избори той към този момент не показва никого – а и в никакъв случай не е имал някаква сериозна поддръжка.

Радев влага чрез/през него в омразата към Бойко и отгоре-отгоре скърпиха някакво сходство на власт. Тя съществува с помощта на същата ненавист, на нищо друго.

Е, и поради някои потребителски/сиромахомилски акции.

Нинова, да вземем за пример, до шията е далдисала в олио – тя е поръчител за тази мазнотия, като че ли нищо друго не я интересува.

И въобще не се сеща, в каква мазнотия може да ни хлъзне премиера, евентуално даже не го е питала, какви ги е дъвкал с Камала и Зеленски.

Коалиционните „ сътрудници “ са изцяло удовлетворени от статуквото, то напълно ги удовлетворява, не са им нужни по-ясни връзки с Кирчо, за разговор да не приказваме.

Защото схващат, че би трябвало да стоят встрани от ГОЛЯМОТО ОГЛУПЯВАНЕ, на което сме очевидци.

Те желаят да припишат това само на премиера си, още повече, че и публиката към този момент е готова за това след неговите безподобни солови осъществявания.

А и Кирчо няма нищо срещу да го одобряват за какъвто си желаят – той излиза по-уверен в себе си след всяка поредна дивотия.

Интересно – по какъв начин се схваща самият той?

И, в случай че това го затруднява, какво остава за нас самите.

Какво става – кой желае Власт, която глупее?

На 17 март Бойко Борисов бе задържан при „ условия за необходимост “ и след експлицитното предписание на премиера Кирил Петков.

Кеворк Кеворкян

facebook.com/kevorkkevorkianVN
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР