Два дни финландска компания доставчик на услуги за отбрана, сигурност

...
Два дни финландска компания доставчик на услуги за отбрана, сигурност
Коментари Харесай

Финландци показаха бойна машина пред наши военни край Казанлък

Два дни финландска компания снабдител на услуги за защита, сигурност и поддръжка на авиационна техника, прави проява на нов модел бойна машина за пехотата пред представители на Българската войска и публицисти, предава БНР.

Вчера на полигона в Казанлък бяха извършени демонстрационни стрелби, а през днешния ден на язовир " Копринка " бяха показани опциите на машината да се движи във вода.

Според вицепрезидента на компанията производител бойната машина е " идеалната амфибия ". Екипажът е тричленен, само че има място за още осем военни. На сушата развива до 100 километра в час. Тествана е в бойна конюнктура от полските военни в Афганистан, само че в началото стартира да се създава за потребностите на финландската войска. Вече е на въоръжение в редица страни като Швеция, Хърватия, Норвегия, Съединени американски щати.

Тестовете са част от програмата за нова бойна машина за нашата войска. Страната ни е отправила искане за информация към още 7 компании, които създават сходен вид техника, защото военните ни имат потребност от общо 198 машини.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР