Два дни бях в Киев по покана на една хуманитарна

...
Два дни бях в Киев по покана на една хуманитарна
Коментари Харесай

Васко Кръпката: Дойдох си друг човек от Украйна

Два дни бях в Киев по покана на една филантропична организация с българско присъединяване и българите там са ме канили и различен път. Организацията е интернационална и показват България на 1 март с историята на мартеницата.

Това сподели пред Euronews Bulgaria Васко Кръпката след концерта си в Киев.

Концертът беше доста покъртителен и непретенциозен, тъй като те са във военна състояние. Основното не беше концертът, а да предам обръщение на част от българите, които поддържат Украйна – от рокаджиите и музикантите, които са много надалеч от страната.

 
Дойдох си различен човек, тъй като вървях в Буча и Бородянка, две села преди Киев, до които е стигнала съветската армия. 33 дни съветските войски са стояли там и видях такива потресаващи картини, че напряко съм различен човек. Много персонално одобрявам тази война, тъй като желая България да е свободна.
Виждам, че украинците заплащат доста висока цена за това. Изпълнен съм с религия, тъй като виждам, че Украйна е доста проведена и сплотена.

В Киев няма и помен от война, всичко е изчистено и подредено. Казаха ми, че войната ги е обединила, преди този момент са били разграничени. Затова се веселя, че тук сме разграничени – значи сме свободни. Да не дава Господ Путин да ни сплотява.

Украинците са подготвени на всичко, с цел да си извоюват свободата.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР