Два дихателни апарата получи МБАЛ Д-р Атанас Дафовски“ АД като

...
Два дихателни апарата получи МБАЛ Д-р Атанас Дафовски“ АД като
Коментари Харесай

Община Кърджали дари два дихателни апарата на МБАЛ Д-р Атанас Дафовски

Два дихателни апарата получи МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ АД като подаяние от Община Кърджали, оповестиха от лечебното заведение. Стойността на дарението е 57 756,00 лева

Проф. Тодор Черкезов, изпълнителен шеф на МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “, благодари на кмета на общината Ерол Мюмюн и на общинските съветници в лицето на ръководителя на Общински съвет – Кърджали инж. Мухаррем Мухаррем за дарението.

„ Двата апарата имат извънредно значимо значение за нашата активност. Те разполагат и с благоприятни условия за реанимация и по волята на донора са предоставени на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване (ОАИЛ), където са настанени най-тежкоболните пациенти “, уточни проф. Черкезов.

Той акцентира, че дарението е знак за огромното внимание на локалната власт към здравето на хората в района. По думите му не са значими средствата, значим е общественият резултат.

„ Без съществуването на модерна инсталация е невероятно да сме съответни и да вървим в крайник с времето “, сподели началникът на ОАИЛ доктор Диана Димитрова, която изрече своите благодарности към кмета и ръководителят на Общински съвет – Кърджали.

„ Това е жизненоважна инсталация за поделение, в което битката за избавяне на живот се води всяка минута. Искам да благодаря на всички медици с един бездънен реверанс за това, което вършиме. Господ да ви дава сили и да бди над вас. Надеждата на всички нас е във вас. Бъдете горди с специалността, която упражнявате “, пожела на медиците кметът на Кърджали.

Той напомни, че Общинският съвет е дал своя вот с цялостно единогласие да се провиснал средства за закупуване на двата жизненоважни дихателни апарата, които са от изключителна изгода за най-тежкото поделение в болничното заведение.

„ Ние като общинска администрация и аз като кмет на общината декларирам, че това подаяние няма да бъде еднократно. В мое лице МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ постоянно ще среща поддръжка и помощ “, съобщи Ерол Мюмюн.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР