Два часа след Нова Зеландия започна и гласуването на балотажа

...
Два часа след Нова Зеландия започна и гласуването на балотажа
Коментари Харесай

Започна гласуването за балотаж и в Австралия

Два часа след Нова Зеландия стартира и гласуването на балотажа за президент и вицепрезидент измежду българската общественост в Австралия.

Сънародниците ни там имат опция да упражнят правото си на глас в шест секции - в Аделаида, Бризбън, Канбера, Пърт, Сидни и Мелбърн.

Това оповестяват от Министерство на външните работи.

Припомняме, че изборите започнаха в Нова Зеландия в 20 часа българско време в събота.

След решение на ЦИК, бюлетините за секцията в Нова Зеландия, за две от секциите в Австралия - Аделаида, Бризбън и за секцията в Сейнт Луис,, ще бъдат разпечатани на място заради невъзможността да бъдат доставени в точния момент поради късите периоди и огромни дистанции. За задачата от ЦИК им бе изпратен по електронен път специфичен пример.

На втория тур на изборите за президент и вицепрезидент българските жители могат да гласоподават в разнообразни краища на света в 749 секции в 68 държави- от Осака в Япония и Сингапур до Сан Франциско в Съединени американски щати, от Трьомсьо в Норвегия до Абуджа в Нигерия. Най-голям брой изборни секции бяха разкрити във Англия - 132 секции, Турция - 126, Германия - 82, Испания - 69, Съединени американски щати - 55 секции, Гърция - 26.
 Гласуването за балотажа към този момент стартира, първата секция отвори в Нова Зеландия
Гласуването за балотажа към този момент стартира, първата секция отвори в Нова Зеландия

Два часа след Нова Зеландия стартира и гласуването в Австралия

Точните адреси на изборните секции са оповестени на уеб страницата на Министерство на външните работи на следния линк:, а описите за гласоподаване отвън страната на: .

Призовават се българските жители при гласуването да съблюдават прецизно здравните протоколи и противоепидемичните ограничения против ковид в съответната страна. Министерство на външните работи още един път показва своите откровени благодарности към българските общности в чужбина, които се включиха и оказаха неоценима помощ за подготовката и организацията на вота зад граница.
 На балотажа СИК работи с методическите инструкции от първи тур
На балотажа СИК работи с методическите инструкции от първи тур

ЦИК нямали време да одобряват нови инструкции, призна Цветозар Томов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР