Два бойни кораба на военно-морските сили на САЩ преминаха през

...
Два бойни кораба на военно-морските сили на САЩ преминаха през
Коментари Харесай

Американски военни кораби се насочиха към Тайванския проток

Два бойни кораба на военно-морските сили на Съединени американски щати минаха през Тайванския пролив за първи път след визитата на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси на острова, което провокира напрежение сред Вашингтон и Пекин.

„ Ракетните крайцери USS Antietam и USS Chancellorsville правят рутинно директно прекосяване през Тайванския проток на 28 август (местно време) през води, където се ползва свободата на навигация и прехвръкване в намерено море в сходство с интернационалното право. Транзитът на кораба през Тайванския пролив показва уговорката на Съединени американски щати към свободен и отворен Индо-Тихия океан “, се споделя в изказване на Седми флот на Съединените щати, представено от POLITICO.

Съединени американски щати постоянно изпращат свои кораби през Тайванския проток като част от маневри за така наречен независимост на навигацията.

Визитата на Пелоси в Тайван при започване на август, най-високопоставеният американски чиновник, бе възприета от Пекин като провокация. Китай гледа на Тайван като на част от своята територия и се опълчва на визитите на непознати държавни управления. След визитата на Председателя на Камарата на представителите Пекит демонстрацията на военна мощност към острова.

Китайската войска съобщи, че е „ проследявала и следила за сигурността на прекосяването на американски военни кораби “ в неделя и че нейните войски „ постоянно са в нараснала подготвеност и са подготвени да осуетят всяка провокация “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР