Два бомбардировача В-52 на американските военновъздушни сили ще прелетят над

...
Два бомбардировача В-52 на американските военновъздушни сили ще прелетят над
Коментари Харесай

Два американски бомбардировача В-52 ще прелетят над Балканите в знак на подкрепа за съюзниците

Два бомбардировача В-52 на американските военновъздушни сили ще прелетят над Балканите по-късно през днешния ден в символ на ангажираност към съдружниците от НАТО на фона на възходящото напрежение поради съветската инвазия в Украйна.

Двата самолета ще извършат прелитания с ниско доближаване над постройката на държавното управление в Скопие, Северна Македония, и площад " Скендербег " в Тирана, Албания. Те ще прелетят и по крайбрежието на Черна гора и Ловриенац в хърватския Дубровник, оповестява Агенция Франс Прес.

" Целта на всяко прехвръкване е да се показва ангажираността и вярата на Съединени американски щати в съдружниците и сътрудниците от НАТО, ситуирани в Югоизточна Европа ", се споделя в изказване на Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа.

B-52H Stratofortress е тежък бомбардировач с огромен обхват на деяние, кадърен да изстрелва най-широкия набор от оръжия в инвентара на Съединени американски щати.

Съюзниците от НАТО изпращат кораби и самолети, с цел да подсилят източния фланг на алианса в отговор на експанзията на Русия в Украйна. През юни Военновъздушни сили на Съединени американски щати изпратиха и два F-35 за осъществяване на прелитания с дребен метод над Прибалтика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР