Два автомата, пушка, две картечници, 13 пистолета, револвер и кутии

...
Два автомата, пушка, две картечници, 13 пистолета, револвер и кутии
Коментари Харесай

Две картечници, 2 автомата, пушка и 13 пистолета открити в дома на арестувания адвокатски сътрудник

Два автомата, пушка, две картечници, 13 револвера, револвер и кутии с патрони са открити в дома на адвокатския помощник, упрекнат в потребление на подправени документи за придобиване на парцели в София и държане на оръжия без съответно позволение, оповестиха от прокуратурата.

 

 

Eто цялостното известие на Софийска районна прокуратура:


Софийска районна прокуратура (СРП) притегли към наказателна отговорност 57-годишен мъж за прилагане на неистинен документи и за държане на оръжия и муниции без съответно позволение.

В интервала от 02.08.2023 година до 29.08.2023 година в изискванията на продължавано закононарушение с две действия обвиненият И.С. е употребил неистинен документи – саморъчни завети, на които е притурен тип, че съставляват съответни писмени изказвания на двама души, посредством което се дава правото на заместничество на парцели в употребява на избрани лица.

И.С. е упрекнат и за това, че на 16.01.2024 година в с. Иваняне е държал огромно количество огнестрелни оръжия и муниции за огнестрелни оръжия без да има съответно позволение за това.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 316, вр. член 309, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 339, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. До момента в хода на следствието са разпитани очевидци и са назначени експертизи.

При претърсвания на адрес в с. Иваняне са открити 13 револвера, револвер, два автомата, пушка, 2 картечници и кутии с патрони. Оръжията и боеприпасите са конфискувани като материални доказателства.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор И.С. е арестуван за период до 72 часа.
Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР