Два американски свръхзвукови бомбардировача Б-1Б прелетяха над Корейския полуостров в

...
Два американски свръхзвукови бомбардировача Б-1Б прелетяха над Корейския полуостров в
Коментари Харесай

САЩ изпрати бомбардировачи над Корейския полуостров

Два американски свръхзвукови бомбардировача Б-1Б прелетяха над Корейския полуостров в отговор на осъществените от Северна Корея ракетни тествания, оповестиха в официално съобщение американските военновъздушни сили.

В петък Пхенян изстреля за повторно междуконтинентална балистична ракета, с което потвърди, че е кадърен да удари територията на Съединени американски щати. Президентът Доналд Тръмп реагира с остро предизвестие, като в това време изрази отчаяние от Китай, от който е очаквал да вземе ограничения против Северна Корея.

Прелитането на бомбардировачите е директен отговор на ракетното тестване от петък и предходното пробно изстрелване на ракета " Хвасон-14 " на 3 юли, се споделя в официалното съобщение на американските военни.

Американските бомбардировачи са били съпроводени в задачата от южнокорейски изтребители от и до базата в Гуам. Б-1Б е измежду най-модерните машини във въоръжението на военновъздушните сили на Съединени американски щати, като бомбардировачите са способни да носят в това число и нуклеарно оръжие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР