Душан Лайович преди броени минути осъществи огромна изненада, отстранявайки Яник

...
Душан Лайович преди броени минути осъществи огромна изненада, отстранявайки Яник
Коментари Харесай

Денят на квалификантите: Световният номер 70 шокира финалиста от Ролан Гарос в Синсинати

Душан Лайович преди броени минути реализира голяма изненада, отстранявайки Яник Синер в мача от втория кръг на Мастърса в Синсинати. Примерът на сръбския квалификант пък бе последван от още един играч минал през квалификациите, а точно Макс Пърсел.

През предходната седмица австралиецът надделя Феликс Оже-Алиасим и очевидно се намира във формата на живота си, тъй като през днешния ден записа своята най-голяма победа в кариерата, с цел да се оправи със съпротивата на Каспър Рууд - 6:4 3:6 6:4.

Така Пърсел се регистрира с първи въобще триумф над представител на топ 10, до момента в който Рууд продължава с доста посредствените си изяви, откогато доближи до финала на Ролан Гарос. Следващото затруднение пред квалификанта ще бъде един всред Франсис Тиафо и Стан Вавринка, които довечера ще излязат на централния корт в мач от вечерната сесия, с цел да дефинират последния 1/8-финалист в надпреварата.

Началото беше надалеч по-добро за любимеца, който вкарваше доста по-висок % на първи сервис и бързо се снабди с два брейкбола, само че не съумя да оползотвори нито един от тях. Постепенно международният номер 70 се окопити и стартира да печели голям брой точки непосредствено с началния си удар, а Рууд мина напълно в отбранителна позиция и беше осъден за прекомерно отбранителния си метод, защото австралиецът проби за 4:3 и скоро имаше преднина в обособените сетове.

Скандинавецът нямаше желание да се предава и все по-успешно атакуваше от своята форхенд страна, като към този момент той диктуваше събитията на корта и движеше съперника си от ъгъл в ъгъл. Пърсел продължаваше да играе доста солидно, само че се виждаше по какъв начин мъчно удържа на темпото от другата страна на мрежата и инкасира брейк в осмия гейм, което разреши на петият подложен да вкара конфликта в решителна част.

Там нещата вървяха изцяло равностойно до 4:4, когато трикратният финалист от Големия шлем неколкократно имаше опция да осъществя пробив и да сервира за мача, единствено че квалификантът се измъкна и по-късно отмъкна подаването на съперника, с цел да реализира следващата изненада в Синсинати.

First Top-10 win
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР