Дупничанин, осъден за убийство, излиза предсрочно на свобода. Решението е

...
Дупничанин, осъден за убийство, излиза предсрочно на свобода. Решението е
Коментари Харесай

Освободиха предсрочно мъж, осъден за убийство

Дупничанин, наказан за ликвидиране, излиза предварително на независимост. Решението е на Окръжният съд в Кюстендил по предложение от началника на пандиза в Бобов дол за условно предварително освобождение на М. А. Той изтърпява наказване 8 година отнемане от независимост и сега е в затворническото общежитие в Самораново.

Престъплението е осъществено на 5 септември 2018 година към 13,20 часа в частен двор в Дупница. М. А. е нанесъл прободна рана с нож в лявата част на гърба и е умъртвил С. С. Причината за абсурда, прераснал в пердах е спор сред две деца, роднини на потърпевшия и причинителя. Във съдбовния ден С. С. със свои родственици се отправили към къщата на М. В., с цел да се саморазправят. В двора С. С. създал изстрели с газов револвер, като обгазил и децата на стопанина, който чистел орехи с нож. Бащата скочил и подгонил стрелеца, дружно със свои родственици. В двор на прилежаща къща го настигнал и двете групи се сбили. С. С. бил повален на земята, а М. В. с ножа си го промушил един път в гърба, което довело до гибелта.

М. В. е изтърпял 6 година от 8-годишната си присъда, като при престоя си в пандиза е проявявал положително държание, посочил е вежливо и почтително отношение към чиновниците, бил порядъчен. Работил е на външен обект като отговорник на почивна база. Заради примерното държание и това, че е изтърпял повече от половината от наказването, съдът реши да го освободи предварително на независимост. За останалия интервал от приключване на присъдата са му наложени наложителни периодически срещи с пробационен чиновник.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР