Дупката за миналата година в събираемостта на ДДС е 21%

...
Дупката за миналата година в събираемостта на ДДС е 21%
Коментари Харесай

Професор от Лондон размазващо: Гинков преход, 80% кражби от ДДС!

Дупката за предходната година в събираемостта на Данък добавена стойност е 21% от сумата, която трява да се получи. По сериозен отчет на Европеската комисия за българската стопанска система не съм чел. Това е един урок за българската стопанска система. Това съобщи икономистът проф. Димитър Иванов.
И на фона на този отчет, министър председателят би трябвало да сътвори работна група, която да работи върху идващия стопански модел на България. Те би трябвало да седнат и разлистят този отчет. Няма страница, в която да не се обръщат с сериозни бележки. Продължава да се усилва дистанцията с другите страни, по обучение, здавеопазване, процедури по несъстоятелността, събираемост на Данък добавена стойност и така нататък, изясни той.

Той разяснява и договорката за ЧЕЗ: Продажбата на ЧЕЗ може да бъде наречена спекулация. За мен в целия звук има измама. Вдигнахме звук поради една Гинка. В момента 90% от прехода ни е Гинки. Целият преход ни е Гинков преход, уточни икономистът.

Аз употребявам различен термин - "пиратите на прехода ". Българският вид приватизация ражда тези стопански резултати. Ние се втурнахме да станем притежатели, само че не помислихме по какъв начин ще менажираме, развиваме предприятията, добави той.

Що се касае характерния случай за ЧЕЗ мисля, че има конструирана скица, която се сгромоляса при обществената реакция. Има скица, тъй като прочетох условията на ЧЕЗ-майка за процедурата. И там няма по какъв начин "Инерком " да не е показал източниците си на финансиране. И поражда главният въпрос.Как по този начин една от най-големите непознати банки в България, при всички критерии, които имат огромните банки, е дала финансова гаранция на "Инерком ", желая това да попитам, тъй като "Инерком " не дава отговор на тези условия? Как "Инерком " ще заплати тези минимум 326 милиона евро - тъй като това значи, че би трябвало да взе участие с най-малко 33-34% лично присъединяване? Очевидно, че "Инерком " е направила залог на акциите на бъдещата благосъстоятелност на ЧЕЗ-България. Как това дава отговор на законите в България, това е незаконно. Значи вие на следващия ден може да отидете при една банка в България, да кажете, че желаете да купите "Лукойл " и да получите финансова гаранция?

Според проф. Иванов присъединяване на страната в договорката е напълно действително. Учуден съм от хора с икономическо обучение, които споделиха, че страната не може да се меси в комерсиална договорка, само че страната е състезател на пазара, тя не е единствено е съдия, сподели той и даде образец с държавни енергийни компании, които са от най-големите в Европа - френската Електрисите дьо Франс едф и румънската "Транилектрика ". Бих посъветвал господин премиера да изиска от министъра на енергетиката и министъра на вътрешните работи диспечерските звена да влязат в листата на Постановление на Министерски съвет 181 като стратегически обекти, съобщи Димитър Иванов.

Той разяснява и случая с полковник Скрипал: Не е хубаво това, което се случи. Това е удар по репутацията на двете страни. Удря се и по Англия, и по Русия. Ситуацията е на границата на цялостното напрежение. За ликвидиране не можем да приказваме, полковник Скрипал е в кома. Но са потърпевши 46 индивида. Налице е една серия от 14 случая, при които жители на Русия са си отишли по един чудноват метод. Тереза Мей се отхвърли от спомагателни наказания, само че ще се ускори контрола на частните полети, които идват и изхвърчат от Англия. Там контролът е занижен. Британското държавно управление в този разговор споделя, че не са получили една различна догадка от съветското равителство. Очаквам Путин да образува работна група и дружно с английските управляващи да се стартира изследване. В момента се гледат 4000 часа камери, казусът ще продължи дълго. Още през 2010 година Скрипал е получил предизвестие от Скотланд ярд, че е застрашен. Той е издал към 200 съветски сътрудници. Но това е новата епоха, в която живеем. Светът е върху един неизбухнал вулкан, описа той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР