Дупката във Варна, която до момента коства на варненци 43

...
Дупката във Варна, която до момента коства на варненци 43
Коментари Харесай

Общината готви нов ексцентричен проект за Дупката - амфитеатър! Дотук сметката е 43 милиона лева, а ползата никаква! Паркинг няма да има

Дупката във Варна, която досега коства на варненци 43 милиона, ще се трансформира евентуално в...амфитеатър.

Въпреки крещящата потребност от етажен паркинг в този регион на Варна, който е изцяло блокиран сега, общинските експерти се насочват към нова ексцентрична концепция, като стимулират желанията си с...анкета в интернет.

Културен център, който ще извършва разнообразни функционалности – това ще се появи на мястото на Дупката в центъра на Варна. За проектирането на пространството ще бъде извършен интернационален архитектурен конкурс. Това беше обявено на представянето систематизираните резултати от анкетата, извършена измежду жители и експерти за бъдещето на тази остаряла язва в центъра на морската столица.

Заданието за състезанието за бъдещия културен център ще е готово евентуално до края на годината, сподели гл. проектант на Варна Виктор Бузев, който увери, че ще бъде обещано задоволително време на показалите интерес архитекти да творят. Очаква се плановете да са доста и разнородни, както и при предходния интернационален конкурс, този за новата библиотека.

Идеята за многофункционален културен център е преди всичко в желанията на експертите, като също по този начин е препоръчана от 30,1 % от жителите, взели участие в анкетата за Дупката. Приблизително същия % утвърждение измежду варненци имат и други два разновидността за осмисляне на Дупката – да е публично зелено пространство или на мястото бъде построен амфитеатър.

Какво тъкмо ще има в бъдещия културен център ще бъде конкретизирано на поредност от кръгли маси по тематиката. Със сигурност обаче ще бъдат взети под внимание и другите водещи хрумвания, пристигнали от анкетата – да има под земята паркинг, археологическите находки на мястото да бъдат налични за разглеждане, височината на строителството или да е на височината на пешеходния център, или най-вече на близките здания.

Екипът, провел изследването и обобщил отговорите на експерти и жители е извънредно удовлетворен от постигнатото. Мненията са общо към 3000, което е тройно повече от минимума за представително социологическо проучване. „ Това е реформаторски, либерален метод обществото единствено да дефинира какво да се случи на това място “, разяснява Цвета Йоцова, правист на самодейността „ Идея за Варна “. Тя изрази и вяра, че в случай че този метод за решение на градските проблеми е харесал на общината и на общността, в бъдеще може още веднъж да се проведат сходни изследвания.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).s
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР