Дупката“ във Варна е известна като Дупката“ на Гуцанов, всеки

...
Дупката“ във Варна е известна като Дупката“ на Гуцанов, всеки
Коментари Харесай

Бранимир Балачев: „Дупката“ във Варна е известна като „Дупката“ на Гуцанов

„ Дупката “ във Варна е известна като „ Дупката “ на Гуцанов, всеки варненец знае това! Нещо като светофара на Гуцанов, но по-отдавна.  Заради това предизборните му фалцети в Народното събрание през днешния ден звучат изключително безочливо! “, декларира депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев, представен от пресцентъра на партията.

Балачев направи и къса последователност за дългата сага с „ Дупката “ (терен от към 3 дка) в центъра на морския град:

„ Огромният трап в сърцето на Варна става факт по време на ръководството на партията на Гуцанов - Българска комунистическа партия, когато няколко старинни къщи са взривени, с цел да се строи ЦУМ!

ЦУМ няма, само че пък се появяват няколко десетки бараки към Дупката. От наемите в общинския бюджет на Варна, съгласно осведомени, е влизала една дребна част под формата на така наречен тротоарно право, а разликата е потъвала в касите на Българска социалистическа партия и групировката на Иван Костов.

Апетитите обаче порастват. Затова изненадващо в един прелестен ден Дупката се оказва в ръцете на пловдивския предприемач и деятел на Българска социалистическа партия Георги Гергов. Как става това?

Борислав Гуцанов е ръководител на Общинския съвет във Варна и локалната власт комфортно пропуща да вдигне присъединяване си в капитала на сдружението, което стопанисва Дупката. Така Варна губи скъп парцел в центъра на града “, изяснява Балачев

„ Спасителят ” Георги Гергов е доведен от Борислав Гуцанов. През 2006 година Гергов получава „ Международен панаир Пловдив ” посредством приватизация, осъществена от Корнелия Нинова, тогавашен зам.-министър на стопанската система, в този момент водач на Българска социалистическа партия и шеф на Гуцанов.

В наши дни Община Варна постоянно е защитавала интереса си и няма по какъв начин да се чака да подарява акциите, които има. Те имат стойност, само че нито Пловдив, нито Корнелия Нинова, която беше министър на стопанската система в държавното управление на Промяната, не ги купиха, в случай че са били толкоз значими, макар отправеното предложение от Община Варна.

А за ръководството на Варна от Гуцанов като ръководител на Общинския съвет, може да се напише тритомник. Криминале, с акцент върху сметките, правени като в „ Елитбанк “...

За „ Демократична България “, нейните някогашни общински съветници, а в този момент варненски депутати, упражняването с варненските акции в Пловдивския панаир постоянно е било пукотевица във въздуха и  следващ на ниска цена избирателен пиар “, написа в умозаключение депутатът от ГЕРБ. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР