Dundee Precious Metals отчита значителен ръст на добива ва злато

...
Dundee Precious Metals отчита значителен ръст на добива ва злато
Коментари Харесай

Регистрираха рекорден добив на злато у нас

Dundee Precious Metals регистрира забележителен растеж на добива ва злато в двете мини, които е взела на концесия у нас - " Челопеч " и " Ада Тепе ", регистрират т компанията. Добивът на мед обаче е малко под залануваното количество. Причината е по-ниското наличие на метала в модифицираната руда.
За интервала януари-март на настоящата година Dundee Precious Metals е произвело 35 300 унции злато в " Челопеч " и 33 300 унции в " Ада Тепе ".
Първото тримесечие беше солидно начало на годината, с продължаващо мощно показване в „ Челопеч “ и съвсем рекордно равнище на произвеждане на злато в „ Ада тепе “, сподели Дейвид Рей, президент и основен изпълнителен шеф.
На годишна база данните демонстрират, че добитото злато от „ Челопеч “ от началото на тази година е по-малко, за сметка на внезапен скок в по-новата мина на компанията – „ Ада тепе “, която усилва златната си продукция с близо 55%.
В началото на април от Dundee Precious Metals оповестиха, че усилват с още 1 гоина живота на мината " Челопече ", т.е. до 2031-ва. Промяната се дължи на актуализация на оценката на ресурси от минерали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР