Дунавският град Бяла днес скърби за 18-годишния Алекс, който почина

...
Дунавският град Бяла днес скърби за 18-годишния Алекс, който почина
Коментари Харесай

Траур: Бяла скърби за 18-годишния Алекс, мрежата настръхна и иска страшна мъст за убиеца му

Дунавският град Бяла през днешния ден скърби за 18-годишния Алекс, който умря след свиреп побой от ром поради една цигара. В града е разгласен ден на печал. Както БЛИЦ писа момчето издъхна през вчерашния ден след няколко дни в кома. Арестуван за нападението е 32-годишен мъж от ромски генезис.

Момчето беше признато в болничното заведение в кома и тежка черепно-мозъчна контузия. Заради побоя над Алекс в Бяла имаше серия митинги против насилието. Днес се чака прокуратурата да повдигне ново обвиняване на нападателя - за убийството на Алекс.

В същото време онлайн пространството е залято от сърцераздитателни постове на скърбящи другари и близки на младежа. Освен тях и хора от цялата страна също се включват с мнения и постове поради нещастието. Ето какво гласят два от тях:

" Почина Алекс от Бяла.

На 18 години. Не беше болен, нито е аварирал. Убиха го роми, тъй като не им е дал цигара. Нямал е за себе си или просто не е желал да им даде... негова си работа.

Те не го напсуваха... те го убиха. Алекс няма да има естествена работа. Алекс няма да има жена. Алекс няма да има деца, нито внуци... тъй като не почерпи ромите с цигари.

Почивай в мир, Алекс... ще има отплата, макар че тя няма да те съживи.

Не целя да подбутвам към ненавист с този пост, стана ми мъчително, нека околните намерят разтуха..

От прокуратурата оповестиха, че незабавно след случая арестуваният е изоставил в безпомощно положение потърпевшия и не е разрешил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят здравно подпомагане. ", това написа Мойсей Стойчев във Facebook.

" КЪДЕ съдебна техническа експертиза, АНТИБЪЛГАРСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ?
Ехооо, БХК, къде сте бе?
ДРОМ, ЕВРОРОМА..., НПО-тата защитаващите ромите убийци, търтей, грабители, джебчии и джебчийки, телефонни измамници живеещи в благоденствие, циганките по автомагистралите дето изкарват повече от президента, крадците на нивите, домовете на българите, нападателите и изнасилчвачите на млади български девойки и възрастни дами, убийци на учителките си, на българските деца, тези които живеят на гърба на българските трудещи се и данъкоплатци, тези които се возят без пари в градския превоз, крадат ж.п. лини, мостове, кабели, крадат ток, секат българските гори?
Къде сте, за какво мълчите за циганските издевателства, за какво чакате като платените медии да се взривят обществените мрежи и тогава да излезете (ако не ви е срам) с изказване за гибелта на български юноша погубен напълно съзнателно от ром? Къде сте български служители на реда които ги пазите от справедливия български яд, магистрати, прокурори, къде сте политиците, патриотите, интелекцуалците?
Ще се изкажете ли умело по въпроса?
Ще изкажете съболезнования за този инцидентен битов случай, за гибелта на младежа, магистратите ще му изпраскат ли на циганина палач една пробация, политиците и другите политически анализатори ще ни призоват ли към етническа приемливост и да не сътворяваме, ние българите ненужно етническо напрежение, че щяло да стане ужасно...
Никакви ви няма!
А нас от това ужасно, което може да стане никак, но никак не ни е боязън...
Ясно ли ви е?
Ние ще защитим България и българите от циганските нападения и похищения непременно, каквото и да ни коства, даже и с етническа война към този момент!
Тук е България на българите, не България на ромите!
Покажете се, де... Я да ви забележим и чуем, предатели гнусни! ", ядосва се Кирил Стаменов във Facebook.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР