dunavmost.comДнешното заседание на парламента бе прекратено при приемането на второ

...
dunavmost.comДнешното заседание на парламента бе прекратено при приемането на второ
Коментари Харесай

300 лева минимална пенсия озвериха депутатите - обзор

dunavmost.com

Днешното съвещание на Народното събрание бе прекъснато при приемането на второ четене на  бюджет а на  ДОО , поради препирня между  депутати те от ръководещите и опозицията, която се трансферира върху председателстващия съвещанието.

По време на дебатите " Воля ",  Българска социалистическа партия  и " Атака " се сплотиха към предлагането минималната пенсия да бъде 300 лв., а не 250 лв., каквото е това на ръководещите.

От " Атака " и  Българска социалистическа партия  настояха  депутати те да гласоподават размера на пенсиите със ставане от място, с цел да се види ясно кой действително е за по-достойно нарастване на пенсиите. Председателстващият Емил Христов обаче бе безапелационен, че процедурата по гласоподаване към този момент е почнала и не могат да се вършат оферти към този момент за метода, по който да се гласоподава. Това разгневи социалистите, които наскачаха от местата си и обкръжиха парламентарната естрада, а по-късно ги последваха и  депутати те от " Атака ". Последваха няколко минути на остри пререкания и обвинявания,

До абсурда се стигна поради настояването на опозицията минималната пенсия да бъде 300 лв..

" Воля ",  Българска социалистическа партия  и " Атака " нападнаха " Обединени патриоти ", че точно те са имали такова предложение преди съставянето на кабинета, само че не са го изпълнили. " Призовавам да не разочароваме гласоподавателите на  ГЕРБ  и „ Обединени патриоти “ и да гласуваме 300 лева.  минимална пенсия ", настоя соцдепутатът Манол Генов.

По време на дебата социалистите настояха за преизчисляване на всички пенсии, размера на майчинството през втората година, както и увеличение на оптималния застрахователен предел.

Предложенията им обаче не срещнаха поддръжката на болшинството, а Светлана Ангелова от  ГЕРБ  обясни, че препоръчаното от  Българска социалистическа партия  преизчисляване на пенсиите ще коства 1,7 милиарда лева, а няма от кое място да дойдат тези средства. " Рано или късно ще ви се наложи да преизчислите пенсиите, тъй като тези хора няма да могат да карат на полусъединител. Ако продължавате да карате хората да живеят с тия пари, не знам до каква степен ще стигнете. Сигурно можеш да плащаш и да купуваш избори, само че не можеш до безспир. Защото по-силен от тв приемника и парите по изборите е хладилникът. Като го отвориш и видят, че няма нищо вътре, ще се принудите да ги преизчислите ", закани се соцдепутатът Георги Гьоков.

В последна сметка в границите на днешното заседание  депутати те не съумяха да одобряват окончателно  бюджет а на Държавното публично обезпечаване и ще се занимават с него още веднъж на следващия ден заран.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР