dunavmost.comБез право да продадем апартамента си, ако дължим пари за

...
dunavmost.comБез право да продадем апартамента си, ако дължим пари за
Коментари Харесай

Плащаме такса „вход“ с данъка за жилището

dunavmost.com

Без право да продадем жилището си, в случай че изискуем пари за чистачка и асансьор

Частни правосъдни реализатори против неизрядни съседи.

Дължимите суми за чистачка и ремонт на общите елементи в блока да се заплащат от неизрядните съседи дружно с местните  налози  и такси при започване на всяка година.

Това е едно от предложенията, които са получени в Министерство на районното развиване и благоустройството за промени в Закона за етажната благосъстоятелност. Събираемостта на сумите, разпределението на таксите и поддържането на реда, тишината и чистотата в блока са главните проблеми при ръководството на етажната благосъстоятелност, излиза наяве от постъпилите оферти на жители и браншови организации в границите на публично разискване на промени в закона, написа вестник Труд.

Апартамент ът да не може да бъде продаван или отдаван под  наем , в случай че не са платени дължимите такси за поддръжка и ремонт на общите елементи във  вход а, е едно от направените оферти. Като друга мярка за събиране на месечните суми се предлага при отвращение за заплащане на част от живущите в блока, дължимите пари за почистване на  вход а или ремонт на асансьора да могат да се събират благодарение на частен правосъден реализатор. Освен това съседите желаят да могат да глобяват недобросъвестните си комшии, а глобата да е в размер на 5% от минималната работна заплата, което все още прави 28 лева.  Апартамент ите, които нямат свои представител на общото заседание, да бъдат лишавани от право на глас по отношение на общите елементи на блока за период от 5 години, упорстват още жители.

Средствата от таксите за разчистване, ремонт и поддръжка да се отделят в специфична банкова сметка на етажната благосъстоятелност за по-голяма отчетност на разноските и ограничение на злоупотребите, упорстват още присъединилите се с оферти жители. Има и разнообразни концепциите за това по какъв начин би трябвало да се дефинират събираните месечни такси – дали съгласно броя на живущите или процентно съгласно дяловете в общите елементи. Разгорещени са разногласията и за това дали би трябвало живущите на 1-я и 2-я етаж да плащат  такса  за асансьора. Една от концепциите е наложителното прилагане на асансьора с чип, с цел да е ясно кой тъкмо би трябвало да заплаща за придвижването сред етажите.

Само със единодушие на комшиите

Отдавате дома под  наем  през Airbnb

Отдаването под  наем  на  апартамент и през платформи като Airbnb и Booking да става единствено след известяван на етажната благосъстоятелност и единодушие от страна на съседите, оферират жители. При сходна процедура да се дължи петкратно по-висока  такса  за поддръжка и ремонт на общите елементи във  вход а, упорстват още комшии. Според други всички  наем атели в блока би трябвало да заплащат авансово депозит, който да се употребява при разрушение на общи елементи от тяхна страна. Сред предложенията има и концепция изобщо да не се събират пари за бъдещи поправки във  вход а, защото собствеността може да се смени и някой да заплаща за ремонт, който ще се извърши когато той към този момент не живее в етажната благосъстоятелност.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР