Дунав (Русе) спечели редовния сезон в група В (Изток) на

...
Дунав (Русе) спечели редовния сезон в група В (Изток) на
Коментари Харесай

Лидерът Дунав завърши със служебна победа на Изток във Висшата лига

Дунав (Русе) завоюва постоянния сезон в група В (Изток) на втората ни група при мъжете Висшата лига със служебна победа. Волейболистите на Русе имаха домакинство на Строител (Пловдив) само че мач не се състоя, заради отсъствие на пловдивчани за мача. Така Дунав приключи като безспорен водач в групата с 12 победи, един изгубен гейм и цялостен актив от 36 точки.

На второ място завърши отборът на Дея Спорт (Бургас), който в последния кръг също на игра, той като заради ротацията почиваше. Представителите на Бургас са втори с 10 победи, две загуби и 29 точки.

Трети в таблицата се подреди отборът на Виктория Волей (Пловдив) който надигра в последния кръг Раковски 1964 (Севлиево) с 3:0 гейма. С това пловдивчани приключиха сезона с шест победи, шест загуби и 19 точки.

Най-голямата въпросителна до последно бе кой ще завърши на четвърта позиция и ще се класира за плейофи. Истинска драма имаше във Варна, като представителите на Черноморец (Бяла) надиграха след петгеймова борба Строител (Пловдив) с 3:2 гейма. С този триумф волейболистите на Черноморец оформиха четворката на група В, като приключиха с пет победи, седем загуби и 13 точки. С това те добиха право и на присъединяване в плейофи. Строител остава на пета позиция и не продължава битката във втората фаза.

Първите четири отбора от група В (Изток) - Дунав, Дея спорт, Виктория Волей и Черноморец се класираха за плейофи във Висшата лига, като ще играят с първите четири от група А.Заелите останалите места в таблицата – петият Строител (Пловдив), шестият Попово 09 и седмият Раковски 1964 (Севлиево) отпадат от по-нататъшно присъединяване.

Всички резултати и класиране в група В (Изток) вижте тук.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР