Дунав МостРодители излизат на протести в София и в редица

...
Дунав МостРодители излизат на протести в София и в редица
Коментари Харесай

Родители излизат на протести в редица градове

Дунав Мост

Родители излизат на митинги в София и в редица огромни градове на страната против измененията в законодателството в региона на закрилата на детето, които влизат в действие от 1-ви януари 2020-а година. Акцията е проведена във Facebook.

Протестът в София е плануван за 12 часа пред Посолството на на Кралство Норвегия. В същият час се планува протестно шествие и до норвежкото консулство във Варна. В Сандански, Пловдив, Ямбол и Благоевград са планувани автопоходи. В Русе - автошествие до Дунав мост. В Бургас и други градове протестните акции са планувани пред общините.

Повод за недоволството са промени в законодателството, които влизат в действие от 1-ви януари следващата година. Според родители те са мощно повлияни от задачите и идеологията на Националната тактика за детето 2019-2030. Работата по плана на тактиката беше спряна по предписание на премиера Бойко Борисов поради появилите се отрицателни реакции на част от обществото.

Според родители новите законодателни ограничения заплашват българското семейство. Опасенията им са свързани да вземем за пример с текстове за извеждане на деца по сигнали. Междувременно от общественото министерство разпространиха позиция, че в настоящите от 2006-а година текстове, които регламентират основанията на настаняване на дете отвън фамилията, няма смяна. Както до момента, по този начин и след първи януари следващата година сходна краткотрайна мярка за протекция ще може да бъде подхваната само с решение на съда, освен това единствено в доста крайни случаи на принуждение, неглижиране и нарушение интереса на детето. Социалните служащи и полицията извеждат деца от фамилията единствено в случай че животът и здравето на детето са застрашени.   

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР