Дунав мост“ при Русе ще бъде затворен за движение за

...
Дунав мост“ при Русе ще бъде затворен за движение за
Коментари Харесай

Авариен ремонт затваря за по три часа нощем „Дунав мост“ при Русе

„ Дунав мост “ при Русе ще бъде затворен за придвижване за по три часа през нощта – от 22:00 часа до 01:00 часа, от 3-и до 5-и октомври тази година. Причината е осъществяване на неотложни аварийно-ремонтни действия на фугите на моста, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

За да не се затруднява придвижването, спешните работи ще се правят през нощта, когато трафикът и натовареността на граничния пункт е по-слаб, осведомиха от пътната организация.

При осъществяването на ремонта ще се употребява материал, който изисква при втърдяването му да няма никакви трептения по структурата на моста. Целта е предприеманите в този момент спешни действия да обезпечат естественото експлоатационното положение на оборудването до започване на идния главен ремонт.

През деня и в останалата част от нощта придвижването в региона на ремонта ще се реализира в една лента, с пропускателен режим, и ще се контролира с пътни знаци и сигналисти.
АПИ се извинява на водачите за породеното стеснение, само че аварийно-възстановителните работи са наложителни, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване по мостовото оборудване.

Трасето на българската територия на „ Дунав мост “ е с дължина 1,057 км, като се нуждае от главен ремонт и подобен е залегнал в програмата на АПИ. От пътната организация напомнят, че в края на август т. година е оповестена социална поръчка за главен ремонт на оборудването въз основа на направен механически план.

„ Основен ремонт на „ Дунав мост “ досега не е предприеман. Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите, а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият план планува главен ремонт на оборудването, цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка. Проучват се разновидности по какъв начин главният ремонт да се извърши без да се затваря мостовото оборудване “, изясняват от АПИ.

Преди дни беше обявено, че България и Румъния са подали взаимен план пред Европейската комисия за предпроектно изследване за създаване на втори мост над река Дунав при Русе и Гюргево. В началото на 2024 година се чака да стане известно дали планът е утвърден за финансиране, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР