Думите за днес са справедливост, ред и урок, но ГЕРБ

...
Думите за днес са справедливост, ред и урок, но ГЕРБ
Коментари Харесай

Нинова: пак захапа ГЕРБ за бюджета на НЗОК

Думите за през днешния ден са правдивост, ред и урок, само че ГЕРБ подхожда към смяната на бюджета на НЗОК не като осъзнаване на неточност. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите по актуализацията на бюджета на НЗОК за 2018 година, обвързвана с анулацията на мораториума върху медикаментите за онкоболните, съобщи „ Фокус “.

„ Благодаря на всички, които подписахме предлагането да бъде променено решението на Народното събрание във връзка с бюджета на НЗОК. Има нещо, което ме безпокои. Подхождате към тази смяна не като осъзнаване на направена неточност, а като смяна, наложена под напън. Мисля, че вярното отношение би било и няма ужасно от това да се каже: „ Да, направихме неточност. Ще я поправяме “. Според Нинова през днешния ден е прекрасен ден, тъй като се възвръща една правдивост – всеки български жител да има достъп до опазване на здравето.

„ Освен думата правдивост, която през днешния ден възвръщаме в Народното събрание, мисля, че има още една значима – тя е ред и правова страна. Отвън наподобява, че и този път министър председателят еднолично е решил въпроса. Много пъти от тази естрада сме подлагали на критика премиера за това че подценява Народното събрание, че го наскърбява и нарушава правилата на парламентаризма и парламентарната република. Дори аз за това съм била гонена от залата, за такова изявление. Но желая да ви уверя, че в тази ситуация през днешния ден вършим една позитивна стъпка за възобновяване на парламентаризма в България.

Защото, когато разговаряхме с премиера, той имаше желание да заобиколи решението на Народното събрание и да го реши еднолично - с комисии, с в допълнение финансиране от Министерски съвет, в несъгласие на Закона за Бюджета на НЗОК. Хубаво е, че в последна сметка се стигна до решението въпросът да се върне там, където би трябвало да се реши - в българския парламент, а не от изпълнителната власт, еднолично. Затова считам, че през днешния ден вършим добра стъпка и за възобновяване на парламентаризма и правовата страна ", сподели още Нинова. Според нея има още една дума, която разказва днешния ден и тя е урок.

„ Урок за всички ни и най-много за 126 души в тази зала – не трябва да се гласоподава механично нещо, което е спуснато от някъде. Трябва да се работи с причини и би трябвало да чуваме тези групи хора, за които решаваме проблеми и сме тук “, уточни Нинова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР