Думите й идват след разпространено , подписано от главния секретар

...
Думите й идват след разпространено , подписано от главния секретар
Коментари Харесай

Нинова категорична: Нито има договорка за ротационен принцип, нито аз да бъда първият председател на НС

Думите й идват след публикувано, подписано от основния секретар на ДСБ - една от партиите в „ Демократична България “, и изпратено до членовете на Изпълнителния съвет. От него ставаше ясно, че четирите обединения, договарящи за сформиране на държавно управление – „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “,са се договорили шефът на Народното събрание да се сменя всяка година на ротационен принцип. Идеята била при цялостен мандат всяка от четирите обединения да има ръководител на Народното събрание. Според тази информация ротацията щяла да стартира с ръководителя на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова.

„ Потвърждаваме още веднъж волята си да има постоянно държавно управление и ще поставим всички старания, не участваме в подмолни сделки. Очакваме мандатоносителя „ Продължаваме промяната “ да свикат лидерска среща на 4-те партии, с цел да почистим противоречивите въпроси и да надградим експертните “, съобщи още тя. По думите й обаче са останали противоречиви въпроси след извършените договаряния.

„ Да се приготви документално съдружно съглашение, с ясно написани задължения по дати и по месеци “, настоя водачът на Българска социалистическа партия в оставка.

Тя добави, че подобен план на съдружно съглашение би трябвало да мине през Националния съвет на левицата.

„ При нас такива решения не се вземат нито от ръководителя, нито от работни групи. Сред като получим плана за съдружно съглашение, привикваме другата седмица присъствен Национален съвет, по-късно ще се разискват постове “, разясни Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР