Думите трябва да се подбират по-внимателно, ако майка ви е

...
Думите трябва да се подбират по-внимателно, ако майка ви е
Коментари Харесай

15 изречения, които за нищо на света не трябва да казвате на майка си

Думите би трябвало да се сортират по-внимателно, в случай че майка ви е жива. Майка ви един ден ще ви напусне и повече от всичко на света ще съжалявате, че не сте съумели да й поискате амнистия за тези думи …
Времето е безмилостно и рано или късно то лишава нашите най-близки хора, а измежду тях и най-скъпият ни човек – мама. Тя – е единствена в света, най-специалният човек, тъй като ни дава живот, отглежда ни и ни обгръща с внимание с цената на личните си години. Да, това вършат всички същински майки и приносът им към нашето развиване и живот не може да се съпостави с нищо. Тя е до леглото ни, когато сме заболели, тя е на прозореца, когато не се прибираме през нощта без да сме я предизвестили, тя е най-щастлива от нашите триумфи!
И ние … рядко й споделяме тривиални нежни думи за това какъв брой я обичаме, за това – че тя е най-необходимата и най-прекрасната. Помислете за тези неща …

В живота има разнообразни моменти и от време на време сме прекомерно жестоки, хвърляйки напряко в сърцето й тежки думи и наранявайки я до сълзи. Един ден тя ще ни напусне и повече от всичко на света ще съжаляваме, че сме нямали време да й желаяме амнистия за тези думи…
1. “Нямам време ”
Майка ви ви е носила в продължение на 9 месеца, не е спяла през нощта, когато сте били бебе, работила е на две работи, с цел да заплаща за вашите уроци по британски … Ставала е в тъмни зори, а през нощта е приготвяла чорба и е стъкмявала буркани с туршии, макар че и се е желало да легне и … да заспи. Или просто е разговаряла с вас. Винаги е изслушвала историите ви, съжалявала е, сгрявала ви е с любовта си и … в никакъв случай не е отговаряла на молбата ви с думите: “Нямам време ”.

2. “Аз те ненавиждам ”
А тя вас ви обича. Въпреки всичко. Който и да сте вие: сполучлив предприемач, с месеци надалеч по време на командировки, непретенциозен служител или просто цялостен несретник, молещ за пари родителите си пенсионери.

3. “Няма да хапвам това! ”
Е, тогава станете и го пригответе сами! За да подготви тази скромна вечеря, майка ви е стояла на печката няколко часа. Не ви харесва ли? Опитайте, ненадейно ще се окаже по-хубаво?!

4. “Ти си ме възпитала по този начин ”
Може би, майка ви е допускала и неточности във възпитанието ви (тя ви е наказвала прекомерно тежко, не ви е обръщала задоволително внимание), само че постоянно откровено се е опитвала да ви направи човек с основно “Ч ”. И откакто към този момент сами разбирате, че имате дефекти, нищо не ви пречи да поработите върху себе си.

5. “Никога не си обичала татко ми ”
Ако не го е обичала, ти нямаше да се родиш …

6. “Баща ми вярно е постъпил, че те е напуснал ”
Това е най-лошото нещо, което може да се каже на една жена. Някога майка ви е срещнала татко ви и се е влюбила в него. Толкова мощно, че е поискала да има дете от него. Така вие сте се появили на бял свят. И двамата родители са правили неточности. Когато татко ви е напуснал майка ви, тя доста е страдала, само че с всички сили се е опитвала да не го покаже. А през нощта е плакала във възглавницата. И може би към момента плаче …

7. “Ти все едно няма да схванеш ”
А какво ще стане в случай че разбере? Мама постоянно се пробва да те разбере, а от време на време и да откри опрощение.

8. “Ти прекомерно малко четеш ”
“А знаеш ли ти какъв брой реклами прочетох, с цел да намеря този дребен апартамент, в който на вас ви е толкоз комфортно и уютно в продължение на доста години? И какъв брой кулинарни предписания съм изчел, с цел да ви подготвя нещо вкусно … ”

9. “Ти си необразована. Дори институт не си приключила. Не си съумяла! ”
Но майка ви е минала през такава школа на живота, каквато вие не сте и сънували! И, апропо, със своя “необразован разум ” тя е намерила метод да завоюва пари за блестящото ви обучение.

10. “Извинявай, аз няма да дойда на рождения ти ден / Нова година / 8 март … ”
Всяка майка изпитва потрес, когато най-сетне разбере, че обичаното й дете е станало възрастен човек. През последните 20 години (а от време на време повече!) всичките й мисли са били единствено за вас. Как да живее отсега нататък? … Постепенно майките стартират още веднъж да се учат да се грижат единствено за себе си, само че вашето идване, все пак към момента чакат със особено неспокойствие и неспокойствие.

11. “Не съм се обадил, тъй като бях доста ангажиран ”
А майка ви е била болна, почувствала се самотна, едвам е оживяла до заплатата / пенсията и е взела на заем пари от съседката – за трети път този месец …

12. “Ти не ми даде задоволително обич ”
Тя ви е обичала както е могла … Може би не толкоз, колкото ви се е желало, само че по тази причина пък с цялото си сърце …

13. “Изглеждаш доста зле ”
Мама – е на първо място, жена, ето за какво рецензията във връзка с външния тип е доста мъчителна. И може би тя не посещава СПА центъра, просто тъй като не разполага с задоволително пари за това?!

14. “През отпуската ще отида до морето и няма да пристигам при теб ”
Много тъпо, тъй като на нея в този момент й е изключително самотно и й се желае най-малко за два дни да се върне към времето, когато стаите бяха изпълнени със смях, цялото семейство седеше на масата и в дрешника беше … е, просто всичко хвърлено на топка!

15. “Ти унищожи живота ми. Ти не си ми майка “
Не можеш да кажеш на майка си това. Не би трябвало – и това е, край! Без коментар.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР