Думите са за нещастните хора – те говорят много и

...
Думите са за нещастните хора – те говорят много и
Коментари Харесай

Иван Юруков: Престъпленията срещу природата разрушават собствения ни дом


" Думите са за нещастните хора – те приказват доста и не стопират. Говорят, с цел да не помнят, че са нещастни. А щастливите хора не приказват. Щастието няма потребност от думи. "

Ако сте съгласни с това, сме сигурни, че ще харесвате моноспектакъла " Пилето, което споделя КУ " и завладяващата игра на Иван Юруков.

Тази година артистът на Народният спектакъл получи поредна номинация за " Аскеер” в категорията основна мъжка роля за блестящата си игра в " Майстори” (за ролята на занаятчия Найден). Иван Юруков играе и в най-касовите спектакли на Народния спектакъл - " Добри хора”, " На ръба”, " Хъшове”, " Хамлет”, " Вишнева градина”, " Ревизор”, " Полет над кукувиче гнездо”, " Идеалният мъж” и в " Червено” в Театър 199.

Поводът за диалога обаче ни е идното есенно турне на моноспектакъла " Пилето, което споделя КУ ". Вижте какво показа Иван Юруков за тежестта на думите, своите странности и персоналната си рецепта за благополучие.

- Съвсем скоро тръгвате на есенно турне из страната с моноспектакъла " Пилето, което споделя КУ ". Какъв път извървяхте, до момента в който се решите да станете част от него?

- Дълъг път на себеизграждане в театъра. Среща с доста авторитетни учители, с помощта на които не преставам да пътувам: Стефан Данаилов, Илия Добрев, Иван Налбантов, Ангел Ангелов, Чавдар Кръстев и доста други. " Пилето, което споделя КУ” е театър, който обичам доста и играя с обич. Текстът е на Александър Урумов, музиката на Михаил Шишков – татко. По един смешен метод спектакълът споделя за несгодите на един бодър човек, който се е довел до положение на невъзможност. Спомените и среднощните разсъждения го карат да се превъплъщава в десетки персони от предишното и сегашното, с цел да се съпостави с тях и да реши кой човек в действителност е заслужен да бъде, какъв да е негов образец за подражателство. Сваляйки маските си ще доближи до себе си, където са скрити всички отговори.

 Иван Юруков: Престъпленията против природата унищожават личния ни дом персонален списък

- Вашият воин в моноспектакъла е чешит. Вие подобен ли сте? Какви са Вашите странности?

- Да, героят ми е чешит, а облиците на всички превъплъщения в спектакъла са още по-странни. И аз, като всички хора си имам своите странности. Например много постоянно отивам отвън града в гората, намирам уместно насаме място и там стартирам да работя върху даден текст, общувайки с дърветата. Открил съм, че това ми оказва помощ да намеря правилния път към героя си.

- Кое е (какво е) пилето, което споделя " ку "?

- Пилето, което споделя " ку” е пернатонга кукумявка с изключително изявени певчески благоприятни условия. Обикновено, поради хищническия си темперамент, будува нощем в очакване да залови заблудени шаващи твари из полето. По същия метод героят на пиесата – нощен надзирател на някогашна военна база, казарма, превърната в голям склад – останал в самотността на нощта, тършува из сандъка на спомените, с цел да запълни празнотата на своето съществуване.


 Иван Юруков: Престъпленията против природата унищожават личния ни дом персонален списък

- В какви случаи бихте предпочели да си говорите с пиле, вместо с човек?

- Понякога в действителност избирам да приказвам с пиле, вместо с хората. Свидетели сме на хорски закононарушения по отношение на природата. Тогава се срамя и ме е гняв, че нищо не мога да направя. Готови сме да унищожим хубостта на природата, с цел да печелим пари, да богатеем ненужно. Тези закононарушения унищожават личния ни дом. Природа значи При Рода.

- Споделете ни коя е Вашата персонална рецепта за благополучие.

- Любовта е птичка дяволита – гдето желае се пилее, гдето желае там ще пее.

Щастие е и когато видя очите на публиката и чуя аплодисментите на финала на " Пилето, което споделя КУ”. Усещането е неповторимо!

Използвам случая да поканя читателите ви на следните дати в тези градове: Пловдив - 4 ноември, Куклен спектакъл две представления от 19 и 21 ч.), Русе - 9 ноември, зала " Военен клуб”, Велико Търново - 10 ноември, НЧ " Надежда”, Сливен- 17 ноември, зала " Сливен”, София - 19 ноември, спектакъл " Сълза и смях”(късно зрелище - 21.30ч.), Бургас - 28 ноември, Драматичен спектакъл " Адриана Будевска”, София - 1 и 7 декември, Нов спектакъл НДК (от 19.30 ч.), Стара Загора - 18 декември, Драматичен спектакъл " Гео Милев”, Горна Оряховица - 19 декември, НЧ " Напредък”.

Ще се веселя да видя всеки от вас в залата!

Цялото изявление може да прочетете в Peika.bg.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР