Думите на Йоав Галант идват, докато Белият дом възобновява преговорите,

...
Думите на Йоав Галант идват, докато Белият дом възобновява преговорите,
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Израел казва, че ще се увеличат ударите срещу Хизбула

Думите на Йоав Галант идват, до момента в който Белият дом възобновява договарянията, с цел да докара израелски чиновници във Вашингтон, с цел да обсъдят офанзивата в Рафах.

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант сподели, че военните ще разширят акцията

Намеквайки за хипотетичния въздушен удар на Израел през нощта в Сирия, министърът на защитата Йоав Галант сподели, че военните ще „ разширят акцията и ще усилят скоростта на офанзивите на север “ след оценка от Северното командване на IDF в Сафед.

„ Израел се обръща от отбрана към гонене на Хизбула, ние ще достигнем където и да работи организацията, в Бейрут, Дамаск и на по-отдалечени места “, добави Галант

Неговите мнения идват дни откакто върховен пълководец на Хизбула беше погубен при нахлуване с дрон на ИД в Южен Ливан, а петима други терористи на Хизбула бяха убити при нахлуване в Алепо, Сирия.

Според сирийски източници при удара са починали към 40 души. Базираната във Англия Сирийска обсерватория за правата на индивида, опозиционен боен наблюдаващ, сподели, че 36 сирийски бойци, седем бойци на Хизбула и сирийски член на подкрепяна от Иран формация са починали, а десетки хора са ранени, определяйки това като най-смъртоносното сходно нахлуване от години.

Подновяват се договарянията за привличане на висши израелски чиновници във Вашингтон

Подновиха се полемиките, имащи за цел да доведат висши израелски чиновници във Вашингтон, с цел да обсъдят евентуални военни интервенции в Газа, откакто министър председателят Бенямин Нетаняху анулира планувано посещаване тази седмица, тъй като беше сърдит от гласуването на Съединени американски щати по резолюция на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня, сподели Белият дом сряда.

„ Така че в този момент работим с тях, с цел да намерим комфортна дата, която явно ще работи и за двете страни “, сподели прессекретарят Карин Жан-Пиер.

Все още няма дефинитивна дата. Един американски чиновник сподели, че министърът по стратегическите въпроси Рон Дермър и съветникът по националната сигурност Цачи Ханегби ще бъдат измежду делегацията, която ще пристигна във Вашингтон. Служителят не беше акредитиран да приказва обществено за сензитивните полемики и приказва с Асошиейтед прес при изискване за анонимност.

Израелски чиновник сподели, че Белият дом е протегнал ръка, с цел да уговори нова среща. Служителят не беше акредитиран да приказва с медиите и приказва при изискване за анонимност. Кабинетът на Нетаняху съобщи, че министър председателят „ не е разрешил заминаването на делегацията за Вашингтон “.

Делегацията в Съединени американски щати трябваше да разиска обещаното сухопътно навлизане в южния град Рафа в Газа, който е цялостен с разселени цивилни. Засега Израел отхвърля американските апели за анулация на плануваната интервенция.

Израелският министър на защитата Йоав Галант към този момент беше във Вашингтон по времето, когато Нетаняху анулира пътуването от други чиновници. Галант се срещна със съветника по националната сигурност на Байдън Джейк Съливан, държавния секретар Антъни Блинкен и министъра на защитата Лойд Остин. Операцията в Газа беше една от многото тематики, които обсъждаха.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР