Думите на премиера ни дават надежда. Ние сме окуражени. това

...
Думите на премиера ни дават надежда. Ние сме окуражени. това
Коментари Харесай

Директорът на болницата в Карлово: Думите на премиера ни дават надежда

Думите на премиера ни дават вяра. Ние сме окуражени. това заяв доктор Христо Пелев – шеф на болничното заведение в Карлово – по. Днес на среща с представители на Сдружението на общинските лечебни заведения министър председателят Бойко Борисов даде обещание, че общинските лечебни заведения, които имат потребност от пари, ще ги получат., че по време на неговото ръководство няма да бъдат закривани лечебни заведения.

„ Ние не желаеме субсидии. Искаме да се изплати здравната активност, която сме извършили… Бюджетът, който го дава НЗОК, го вкара в лимитирания бюджет. Досега дейностите за ражданията и за хемодиализата бяха безлимитни, те не влизаха в бюджета на здравното заведение. В настоящия бюджет, който дадоха за януари, те вкараха безлимитната активност в бюджета, който е лимитиран. Получи се следното – 282 хиляди лева бюджет, вътре са вкарани тези 60 хиляди лева, а до момента те бяха отвън този бюджет. Така бюджетът за клинични пътеки по активност е 222 хиляди лева Такъв бюджет карловската болница не е имала до момента “, изясни доктор Пелев.

По думите му по този метод се затваря опцията за приемане на пациенти по другите клинични пътеки. Той акцентира, че тази нова обстановка е от 29 януари. Според него и лечебни заведения от други градове ще стартират да реагират по същия въпрос.

„ Реален факт е, че парите са нараснали. Реалното чувство на нашето равнище на лечебните заведения е, че на нас ни се понижава бюджета “, акцентира доктор Пелев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР