Думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг показват, че

...
Думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг показват, че
Коментари Харесай

Медведев: Трета световна война явно е приемлив вариант за НАТО

Думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг демонстрират, че алиансът не се опасява толкоз от Трета международна война, колкото от успеха на Русия в украинския спор. Това мнение изрази в събота заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

" Столтенберг съобщи, че рискът от съветска победа е доста по-висок от риска от ескалация на спора в Украйна. В превод на чист съветски език: рискът от започване на Трета международна война е по-незначителен от риска от победа на нашата страна ", написа Медведев в канала си в Телеграм.

" Чудаци. Мразят и се опасяват ", заключи съветският заместник-председател на Съвета за сигурност.

По-рано в събота на конференция по сигурността в Мюнхен Столтенберг разяснява вероятността военната помощ за Украйна да докара до ескалация на спора. " Няма безрискови разновидности ", сподели той, " само че рискът Путин да завоюва е доста по-голям.

Генералният секретар на НАТО твърди, че алиансът би трябвало да продължи да оказва цялостна поддръжка на Украйна, с цел да предотврати успеха на Русия, и би трябвало да модернизира личните си армии в подготовка за борба с Русия, която съгласно Столтенберг няма да завърши след спора в Украйна при нито един сюжет.

Източник: ТАСС, „ Гласове “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР