Думите на бившия президент на САЩ и настоящ кандидат за

...
Думите на бившия президент на САЩ и настоящ кандидат за
Коментари Харесай

В Германия осъдиха остро заплахите на Тръмп към НАТО

Думите на някогашния президент на Съединени американски щати и сегашен претендент за поста на изборите през ноември Доналд Тръмп, че Русия може „ да прави каквото желае “ със страните членки на НАТО, които не изразходват задоволително средства за защита, провокираха остра рецензия измежду немските политици и специалисти, съобщи ДПА.

„ Тези изявления са безотговорни и играят в интерес на Русия. Никой няма изгода от това в нашия съюз “, съобщи немският президент Франк-Валтер Щайнмайер по време на днешното си посещаване в Кипър.

„ Погрешните изказвания на Доналд Тръмп относно договорните отговорности на Съединени американски щати при положение на офанзива против член на НАТО потвърждават още един път какъв брой непредсказуем, безсъвестен и обезсърчителен е той “, разяснява трансатлантическият координатор на немското държавно управление Михаел Линк пред вестник „ Тагесшпигел “.

Бившият външен министър на Германия Зигмар Габриел съобщи, че думите на Тръмп са покана към президента на Русия Владимир Путин да изпита алианса.

Председателят на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген съобщи, че настояванията на Тръмп за спомагателни разноски за защита не са изненадващи, тъй като „ по своя неповторим метод “ ги е отправял, до момента в който е бил президент.

Думите на Тръмп провокираха реакция и в Естония. Нейната министър-председателка Кая Калас съобщи, че думите му би трябвало да се одобряват като тревога от страните членки на алианса, които не влагат задоволително средства за защита, съобщи Ройтерс. Според нея Европейският съюз би трябвало да изпрати ясно обръщение „ без значение кой ще води (след изборите) американската администрация, че сме задоволително мощни, с цел да се пазиме взаимно “, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР