Думите имат значение. Те не са просто форма на изразяване,

...
Думите имат значение. Те не са просто форма на изразяване,
Коментари Харесай

10 грешни подхода на майката към момичето

Думите имат значение. Те не са просто форма на изложение, а предават и отношението ви. Поради тази причина е значимо да помислите деликатно преди да ги употребите. Особено, когато поддържате връзка с децата. И още по-внимателно, когато става дума за връзката майка-дъщеря, тъй като там има и още нещо.

Кои са десетте неверни фрази, които в никакъв случай не трябва да казвате на момичето си, защото те няма да допринесат по никакъв позитивен метод в обстановката, а по-скоро ще доведат до отдалечаването му от вас и ще подкопаят доверието.

1. „ Докато си в моята къща, ще правиш това, което аз ти кажа “

Колкото и да е раздразнена от държанието на щерка си, майката би трябвало да заобикаля тези думи.

Те лимитират персоналното пространство на момичето и погазват неговата независимост по доста недодялан метод.

2. „ Накрая ще се разболея от паники по теб “

По този метод трансферирате отговорност върху нежните рамене на детето, отричайки личната си некадърност да се справите в обстановката.

Запомнете, че в случай че се случи в действителност да се разболеете, не щерка ви е отговорна, а заболяването. И не опитвайте да я натоварите и с това. По-добре е да й обясните за какво изпитвате дискомфорт и да опитате дружно да го разрешите. Избягвайте обаче гневните прояви, даже момичето да е причина за тях.

Родителят е задължен да се управлява, когато поддържа връзка с децата, с цел да не ги нарани несъзнателно с думите си.

3. „ Омръзна ми все да искаш нещо “

Невинаги фамилията може да отреагира финансово на настояванията на децата. Но те не осъзнават усложненията и мъчно може да им се изясни това.

Вместо да натяквате на момичето си, че непрекъснато желае нещо от вас, пробвайте да обясните с подобаващи думи избора, пред който сте изправени като семейство.

Но не представяйте това в отрицателен проект, а пробвайте да акцентирате на възможния излаз от обстановката, с цел да види и тя, че постоянно има светлина в края на тунела. И не я учете от дребна да цени материалните тласъци, награждавайки я за всяка добра оценка. Това в действителност се отнася освен за девойките, а и за момчетата.

4. „ Прекалено си слаба, ребрата ти се броят към този момент “

Склонността към поддържане на несъмнено тегло в тийнейджърска възраст може да бъде и рискова, защото елементарно води към анорексия. Това обаче постоянно е породено от прочувствен дисбаланс, както и преждевременното затлъстяване.

Подценяването на този проблем, както и преекспонирането му, не оказва помощ. Важно е да откриете аргументите, довели до това положение и да опитате да ги разрешите.

Трябва да намерите верните думи и да покажете възприятията си, с цел да не бъдат те изтълкувани неправилно. Така и момичето ще се научи да разграничава и разграничава страстите, което ще ѝ помогне да се оправи и с прочувствените си проблеми.

5. „ Живота си унищожих си поради теб “

Продължението на това изречение нормално е: „ И ето по какъв начин ми се отблагодаряваш “. Обикновено майките, които изричат това, имат вътрешен забранен спор, с който първо би трябвало да се оправят те самите, а не да вменяват виновност на децата си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР