. Думи на Бойко Борисов отпреди 5 дни. Да видим

...
. Думи на Бойко Борисов отпреди 5 дни. Да видим
Коментари Харесай

От Бойко Борисов към Слави Трифонов - промяна или подмяна?

. Думи на Бойко Борисов отпреди 5 дни.
Да забележим в този момент какъв брой постоянна е тази страна. Няма и 1 месец откогато минаха парламентарните избори, към този момент имаме обсада на Народното събрание. ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи провалиха кворума на днешното съвещание, а за тази седмица имаше точки като второ четене на поправките в Изборния кодекс – за гласоподаване по пощата, за машинно гласоподаване, за броя на секциите в чужбина, за образуването на ЦИК, за анкетна комисия за Росенец.
Обществен проблем номер едно в България е, че не се търси сметка на политиците за качеството на работата им! Сметката се показва на избори, само че това е само първата крачка! Покрай ковид доста се приказва за " новото обикновено " – е стана обикновено тези политици, които са най-силни сега – Бойко Борисов и Слави Трифонов, да задават курса на обществото от у дома, през Facebook.
Това е не просто насмешка, ами закононарушение против обществото! Гласоподавателите гласоподават за някой освен тъй като желаят да ръководи, ами и с цел да се регистрира по какъв начин ръководи! За да има съзнателен доклад, ръководещият би трябвало да бъде питан! Заради това има медии, поради това се вършат конференции – в естествените страни. В Булгаристан тези, които би трябвало да се регистрират, се крият на видно място – у дома. Там няма кой да ги пита нищо.
Какво пък толкоз ще ги питате? Ами ще запитвам Бойко Борисов по какъв начин Кирил Ананиев е " индивидът, справил се най-добре с пандемията в Европа "! Ананиев, в случай че не помните, беше здравен министър преди хората предишното лято да решат, че им е писнало от Борисов и да излязат по улиците! За да ги поумилостиви, той го махна от този пост и го постави за финансов министър. Но думите на Борисов какъв брой добре сме се справили с пандемията не са единствено тези. Та въпросът ми към него е – какъв брой добре, откакто сме? И втори въпрос – по-добре можеше ли, да станем на първо? Защото нали е направил най-стабилната страна за всички времена – значи господин Борисов може да разкрие в елементи и поименно по какъв начин най-стабилната страна за всички времена съумява да стигне до второ място по изключителна смъртност в света и държи седмичния връх!
И тъй като е най-стабилната страна, лъсна по какъв начин РЗИ София не ще да направи график за разпределяне на ваксини на персоналните лекари, тъй като не можело. Не може, да – за писарушки по бюджетни организации, които си вземат паричките на края на месеца без значение какво става, не може. Не може обаче и повече да продължава по този начин – а Борисов ръководи 10 години, какъв брой още ще му трябват, та да може такива като РЗИ в най-голямата рецесия в света от десетилетия да могат най-малко един график да създадат? – идете на опашката пред РЗИ, доктор Борисов, да им го кажете! И апелирам без оправдания, че в този момент " те ръководят " – тези в РЗИ не ги назначиха " те "!
Колкото до Слави Трифонов, въпросът ми е един – счита ли, че е в духа на демокрацията да дава доклад какво мисли да прави единствено пред сценаристите си, до момента в който го снимат със личния му телефон? Защото в случай че ще сменим Бойко Борисов със Слави Трифонов и нищо друго не сменим, айде благодаря!, най-малко съблюдава деклариран принцип – въпросът е, че при алтернатива " нищо " няма по какъв начин всичко просто да се самооправи! Дали му харесва или не, доста хора поддържат " партиите на статуквото " - те са наши сънародници и няма по какъв начин да се изпарят, с цел да може Трифонов да овладее опцията " всичко ". Затова и политиката е шахът на живота - личи си кой може да извади асото от ръкава. По резултатите ще съдим - пътят най-малко наподобява към този момент явен!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР