Думата пандемия бе определена за дума на 2020 година в

...
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски: ``Пандемия`` бе определена за дума на 2020 г. За ВМА тази дума е ``екипност`` |

" Думата „ пандемия ” бе избрана за дума на 2020 година в международен мащаб. За нас, за ВМА тази дума е „ екипност ”, „ единодушие ”. Въпреки умората, макар напрежението и „ изненадите “ на вируса, ВМА и целият й колектив за следващ път са образцовият образец. (...) Стотици се отзоваха, в това число и сега, и поддържаха нашите екипи, които работят без отмора повече от 10 месеца. Благодарим за всяка подадена ръка, за нас тази помощ е скъпа. "

Това сподели в посланието си във връзка 129-та годишнина от основаването на Военномедицинска академия началникът на лечебното заведение ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Макар и белязана от COVID-19 и всички премеждия и ограничавания, произлизащи от пандемията, през годината академията е затвърдила постоянните си финансови, траяло е софтуерното обновяване, модернизацията на всички военни лечебни заведения, с подобряването на битовите условия в редица клиники, регистрира генералът.

Запазен и развъртян е кадровият капацитет на Академията, сполучливо продължава образованието на курсантите, бъдещите военни лекари, акцентира проф. Мутафчийски.

" Като шеф на ВМА съм извънредно горделив, че в тези времена на невиждани тествания, сътрудници, успяхме да останем единни и дружно, изпълнявайки отдадено нашия дълг и предопределение по отношение на нашите пациенти. Екипите във всички военни лечебни заведения в страната, затвърдиха високия си професионализъм и експертиза, като демонстрираха, че не се свенят да влязат във всяка борба ", споделя в словото си по случай годишнината на лечебното заведение шефът на ВМА.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР