Думата хакер“ означава човек, който може да се възползва от

...
Думата хакер“ означава човек, който може да се възползва от
Коментари Харесай

Експерти: В киберпространството има циклони и бури, които се опитваме да спрем


„ Думата „ хакер “ значи човек, който може да се възползва от една осведомителна система, за което тя не е планувана “. Това изясни пред bTV Миглен Евлогиев, който е от групата на етичните хакери.

„ Ние желаеме да оправдаваме и да променяме самото общество. България от десетилетия има хакерско общество от хора, които постоянно попадат в по-тъмния набор на действия. Опитваме се да ги притеглим от другата страна с целия им потенциал и разсъдък. В бизнеса има извънреден дефицит на фрагменти в бранша. Когато има теч на данни, това води до загуби за нас “, изясни специалистът.

Неговият сътрудник Ясен Танев сподели карта на хакерските атаки, които се случват по света.

„ Хората, които се занимаваме с киберсигурност, разчитаме и следим данни. Правим това непрестанно. На базата на тях предвиждаме и се опитваме да даваме предварителна защита и да пазиме. В киберпространството се следят циклони и стихии. Единият вид е да чакаме просто градушката да ни удари и да ни смаже, в другия случай - ние и хората като нас изстрелваме киберракети, с цел да спрем градушката. Светът не спи. Ние сме на 62-ро място в света по накърнимост. Атаките са денонощни “, уточни още Ясен Танев.

На 10 януари е най-голямото събитие, с което хората, които работят за киберсигурността, означават настъпването на новата годината в своя бранш.

Първото за годината софтуерно събитие – Cyber Kick OFF Party, проведено от КиберКЛУБ, ще се организира през днешния ден от 18:30 часа в Интер Експо Център София.

Дискусията е отдадена на Open Cyber Community Paper (OCCP) и обвързваните с нея дейности на общността през годината.



Водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев получи специфичен талисман от Ясен Танев и Миглен Евлогиев. В него са вписани съществени правила за оцеляване във физическия свят, само че в случай че те не се съблюдават и в цифровото пространство, са обезпечени проблеми.

Още по тематиката - чуйте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР