„Духовността и знанието в България изживяват тежки времена, често недооценени

...
„Духовността и знанието в България изживяват тежки времена, често недооценени
Коментари Харесай

Румен Радев на 24 май: Обогатете една вековна култура

„ Духовността и знанието в България изживяват тежки времена, постоянно недооценени и обидно третирани. На вас се падна виновната задача да ги придвижите през тези тествания “. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към гостите на обичайния банкет в Националния исторически музей по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност – 24 май.

„ Ваше предопределение е да бъдете будители на българския народ. Да съхраните една вековна просвета и да я обогатите с гения и труда си “, обърна се президентът към българските учени, актьори, писатели, художници, поети, музиканти, създатели и публицисти.

Президентът Радев изрази признателността си към българските учители, от които стартира пътят към знанието на всеки човек. „ Приемам семейството на този банкет като алегорично, тъй като буквите, езикът и културата са наш общ дом “, съобщи още Румен Радев.

С музикални осъществявания гостите на приема поздрави хорът на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “, както и квартет „ Кодам “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР