Духовият оркестър в Търговище посвещава месец юни на срещи с

...
Духовият оркестър в Търговище посвещава месец юни на срещи с
Коментари Харесай

Духовият оркестър в Търговище посвещава месец юни на срещи с деца

Духовият оркестър в Търговище посвещава месец юни на срещи с деца и с младата аудитория. Това са едни занимателни на практика уроци, който се възприемат доста добре и от учениците, и от музикантите, сподели пред Българска телеграфна агенция диригентът Росица Бояджиева-Вълева.

Оркестрантите към този момент са имали вълнуваща среща с ученици на детска градина „ Монтесори “ в регионалния град. С доста интерес малчуганите са разгледали инструментите на музикантите, а всеки от тях им е обяснил спецификата на своя. На децата е разказано и показано какви жанрове свири духовият оркестър.

Духовият оркестър беше в Първо ОУ „ Христо Ботев “ и провежда „ Забавно междучасие “ на възпитаниците му. „ Учениците слушат и танцуват, усмихват се и се вълнуват “, разяснява Вълева. Още повече че това е образователното заведение, което има училищен високомерен оркестър.

По думите на диригента, децата доста добре възприемат срещата с музикантите. Те имат опция и на практика да усвоят нещата, които учат в часовете по музика и физическо образование, част от образователната стратегия. 

Вълева добави, че след траялите две години ограничения, подбудени от пандемията от ковид и рестриктивните мерки, в този момент срещите са предстоящи и мечтани.

До края на месеца Духовият оркестър към Община Търговище ще има среща и с учениците от Второ СУ „ Проф. Никола Маринов “. А при започване на юли следва честването на 55 години от основаването на институцията с юбилеен концерт навън, с цел да могат повече от жителите и гостите на града да се допрян до изкуството на музикантите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР