Духовен учител, верен приятел, добър отец - това е за

...
Духовен учител, верен приятел, добър отец - това е за
Коментари Харесай

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан: Патриарх Неофит ни казваше да бъдем внимателни над себе си

Духовен преподавател, правилен другар, добър отец - това е за духовниците Българският патриарх Неофит. Неведнъж са се допитвали до него за съвет и са слушали песнопенията му, даже и на опашка в университетския параклис " Свети Климент ". Негово високопреосвещенство Варненския и Великоплеславски митрополит Йоан бе претрупан с нелеки задания - да се погрижи и за Сливенската епархия, след кончината на дядо Йоаникий, а в този момент е и краткотрайно изпълняващ функционалностите на наместник-председател на Светия Синод. За негово светейшество българския Патриарх Неофит, митрополит Йоан описа:

" Когато Патриарх Неофит напусна този свят, това е огромна загуба за светата ни черква. Това провокира възприятие на горест и на сиротос. Общението ни с него е към този момент с молитва.

Патриарх Неофит ни споделяше да бъдем деликатни над себе си, когато произнасяме мнго думи, да вниваме по какъв начин ги произнасяме. Да не произнасяме гнили думи, по думите на светия деятел Павел. Той това цялостен живот го съобразяваше ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР