Духът от бутилката е изпуснат в България: съдов хирург в

...
Духът от бутилката е изпуснат в България: съдов хирург в
Коментари Харесай

Кой подведе българите да не се ваксинират: един български лекар говори в прав текст |

Духът от бутилката е изтърван в България: съдов хирург в огромна столична болница, поискал анонимност, за какво, съгласно него, българите не желаят да се имунизират и кой ги обърка.

„ Според мен положителните планове бяха изпълнени по неприятен метод. Още при започване на пандемията у нас беше основан щаб, който трябваше да се бори с вируса, само че държавното управление на Борисов тогава сътвори опция на този щаб, където пък бяха събрани изявени антиваксъри и невярващи във вируса – макар картините от другите страни. Когато тези два щаба се сблъскаха, хората, които не харесваха Борисов, някак естествено придвижиха благосклонностите си към по този начин наречения различен, сякаш опозиционен на Борисов щаб. Те си споделиха: „ Ето ги нашите хора, които са против Борисовия формален политически щаб, те са на наша страна и са срещу ръководството на Борисов ". Просто бяха подведени, тъй като Борисов сътвори и двата щаба, за популистки и безконтролно (напълно в неговия стил) да се хареса на всички и да не си мислят жителите, че взима решенията еднолично, което също е илюзия.

Само че хората не са експерти и няма по какъв начин да „ преценяват " сами по толкоз строго научна тематика като Ковид-19, а и не трябва да бъдат оставяни да го вършат. Когато обаче излезе един хабилитиран, възрастен инфекционист, с цел да им приказва от персонален опит, те му имат вяра поради опита и си мислят, че той е събрал надали не цялата международна мисъл и познание. Само че те не знаят и никой не им споделя, че този човек приказва единствено от своя опит, което в 21 век, когато работим с медицина на доказателствата, опитът е най-ниското равнище медицина.

Борисов е отговорен за това, което се случва в този момент, тъй като, когато Мангъров, Чорбанов и още няколко такива още първоначално потеглиха по малките екрани да приказват небивалици, той не ги спря. Имам познати от формалния щаб, които тогава ми споделяха, че са разговаряли с Борисов, само че той е споделил да не пипат Мангъров. Вижте какво стана с Швеция – техния Мангъров се извини, публично си призна, че е сбъркал, и в този момент те са измежду първите по имунизация. У нас такова нещо не се случи и тази опашка от 2020-а година продължава и в този момент в медиите в България, които канят непрекъснато лекари-скептици и хората си споделят: „ Как ние да решим за имунизациите, когато лекарите не са на едно мнение. " Даже Чорбанов е част от партия, която влезе в Народно събрание и не стопира да приказва нелепостите, които говореше и преди по всички малките екрани, в това число и в тази на партията му. Да не приказваме какво направи Борисов преди седмица, когато в разгара на тази вълна, при толкоз висока смъртност, с политически цели сподели, че имунизациите били с изминал период. Той безусловно излъга хората, които таман бяха решили да се имунизират. Какво е това и за какво не понася отговорност за думите си? "

Разпад на обществото и страната

„ Гражданско общество в България няма, тъй като то не се образува за 10-15 години, а и по какъв начин да има, когато хората не имат вяра на нито една институция или система у нас. За да има гражданско общество, то би трябвало да вижда отсреща съществуване на страна. Тоест, аз като видя някаква неправда и алармирам съответната институция – полиция, прокуратура и така нататък, аз желая да видя, че те вършат нещо и че има резултат от това, че аз съм деен жител. Няма по какъв начин тази страна, която е построена и съществува като че ли е извадена от сериала „ Наркос " да има европейски вид прокуратура или други институции. Социумът и държавността са прогнили и некачествени. Точно както в сериала се ръководят Мексико или Колумбия, където мафия и полиция са дружно, по този начин Борисов управляваше България – като лична компания, единствено дето тук няма автомати по улиците, само че същността е същата. Явно е обаче, че тази компания не се управляваше единствено от него, тъй като за едни пандемията е покруса, а за други е опция за трупане на финансови облаги. У нас има една финансово-политическа „ аристокрация ", която има корени от преди 1989-та, която към момента споделя какво да се случи и по какъв начин да се случи, даже на равнище ръководство на Ковид-19. Както споделяше Нора Ананиева преди доста години: „ Какви куфарчета, ние давахме фабрики ". Тази „ аристокрация " ражда министър-председатели, тежки предприемачи, донори и всевъзможни бизнеси и модели ражда. "

Прогноза за България

„ Който и да е министър на опазването на здравето, ще би трябвало да постанова ограничения още дълго време у нас. Сегашният длъжностен здравен министър, макар че до преди година пригласяше на хора на скептиците и антиваксърите, през днешния ден също постанова ограничения, които в България бяха и са доста по-меки, в сравнение с в други западноевропейски страни. Дори и зелените документи, съгласно мен, няма да сработят както би трябвало, тъй като ще накарат още не повече от 10% да се имунизират. А останалите 60% неимунизирани, какво ще вършим с тях?

Разни идиоти приказват, че фармацевтичните компании правели опит с нас или печелели от имунизациите. А какъв брой печелят от лекуването на болен от Ковид, някой пита ли се? Хайде и да не лекуваме с медикаменти, когато някой се разболее от Ковид, с цел да не печелят компаниите. Това е полуда. Мисля си, че фармацевтичните компании би трябвало да са признателни на българите, тъй като непринудено им дават информация какъв брой % ще умрат, в случай че не се имунизират. Духът от бутилката в действителност е изтърван. Чакат ни още доста талази, неразбираемо какъв брой, до момента в който не се извърши на Мангъров „ светлата " вероятност над 70% от хората да прекарват, пък който оцелее. Западноевропейски модел на социум в България не може да има и това е доста тъжно. Най-бедни, с най-лошо ръководство на обучение, опазване на здравето, стопанска система, строителство, автомагистрали. Всичко е прогнило, не може да чакаме положително ръководство на Ковид рецесията, когато всичко в близост е сринато. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР