Дуетът им ще има възможност да представи Италия на Евровизия

...
Дуетът им ще има възможност да представи Италия на Евровизия
Коментари Харесай

Махмуд и Бланко спечелиха 72-oто издание на Сан Ремо

Дуетът им ще има опция да показа Италия на Евровизия тази година. И като споделих Евровизия - нощес се организира така наречен " супер събота " в която шест страни оповестиха кои ще бъдат техните представители. Колкото до Сан Ремо - охолно, красиво по италиански, пет дни на прелестна музика - както постоянно фестивалът беше приятност за феновете. Ето и най-впечатляващите моменти от състезанието.

Махмуд и Бланко, с песента " Brividi " - предстояща, само че и заслужена победа. Нежната балада, която в превод значи " Тръпки ", ще подсигурява следващото мощно показване на Италия на Евровизия. Песента на двамата млади извършите завоюва сърцата на журито и публиката и се потвърди като най-хубава от 25-те. През всички вечери на състезанието, предаван онлайн по италианската телевизия от фамозния Театър Аристон в Сан Ремо, песента на Махмуд и Бланко водеше в класацията на журито и телевота на феновете.



За Махмуд това не е първа победа на Санремо. През 2019 година артистът, чието същинско име е Алесандро, покори Италия с песента си Soldi, която му донесе и почетното второ място на Евровизия в Тел Авив.

Изключително оспорвана беше конкуренцията в среднощните часове в Сан Ремо. До така наречен супер Финал останаха общо трима реализатори, получили най-голям избор от феновете. Втора остана младата певица Елиза.



Третото място в късия край е за легендата на италианската музикална сцена - Джани Моранди. 77-годишният деец е печелил " Сан Ремо " през годините, взел участие е 6 пъти, а два пъти е бил и водещ на състезанието.



Критиците пък избраха песента на Масимо Раниери.



А за Фабрицио Моро е с приз за най-съдържателен текст.



В петте вечери, на сцената на спектакъл " Аристон " водещият и артистичен шеф на най-стария музикален конкурс в Европа - Амадеус, си партнира с значително звезди. Сред тях бяха Орнела Мути и Сабрина Ферили.

Както постоянно, " Сан Ремо " дава късмет и на млади реализатори, и въпреки и да не се класира измежду челните места, 19-годишният Матео Романо даде мощна поръчка, че занапред ще чуваме за него. Той беше най-младият реализатор на състезанието.



С рекордно висок зрителски интерес, пред цялостна зала, за първи път от две години с аудитория онлайн, 72-oто издание на " Сан Ремо " беше тъкмо толкоз блестящо, колкото феновете му чакат.

Конкурсът даде мощен подтик на миналогодишните спечелили Манескин, които се завърнаха на сцената като специфични посетители още в първата вечер.

Именно с тях беше и един от най-емоционалните моменти - вокалистът Дамиано не съумя да сдържи сълзите си, когато след прочувствено осъществяване на Coraline, последваха думи на признателност от Амадеус, а цялата зала приветства на крайници четиримата младежи, които покориха Италия, Европа и света.



СНИМКИ: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР