Дубай отмени 30-процентния данък върху алкохола в цялото емирство, съобщиха

...
Дубай отмени 30-процентния данък върху алкохола в цялото емирство, съобщиха
Коментари Харесай

Дубай отмени 30-процентния данък върху алкохола, иска повече туристи

Дубай анулира 30-процентния налог върху алкохола в цялото емирство, оповестиха Си Ен Ен и Би Би Си. По този метод то в допълнение желае да насърчи туризма.

 

През последните години Дубай систематично разхлабва наредбите си за алкохола. Беше разрешено да се купува подобен по време на постите на Рамадан, а по време на пандемията стана допустимо да се поръчва алкохол за у дома.
 
Заради 30-процентния налог доста поданици на Дубай пътуват до прилежащото емирство Ум ал-Куейн, където си купят алкохол на едро и не заплащат спомагателна надценка. Всяко емирство има лична политика във връзка с алкохола. В Шарджа да вземем за пример той не е позволен.

 

За немюсюлманите на възраст над 21 години има специфични карти, с които могат да купуват алкохол в ОАЕ. Тези карти се издават от полицията и шофирането или пазаруването на алкохолни питиета без тях може да докара до санкция или даже до арест. 

 

Двете компании, които популяризират алкохол в Дубай - Maritime and Mercantile International (MMI) и African & Eastern, обявиха, че ще отразят налога.
 
Съотношението на краткотрайните гости на Дубай по отношение на непрекъснатите поданици на емирството е девет към едно. То е известно като " празненство столицата " на Персийския залив.

 

Дубай съумява да притегли повече туристи и задгранични служащи от своите съседи, частично заради своята приемливост към по-либералния метод на живот, съобщи bTV.

 

Сега обаче емирството е изправено пред възходяща конкуренция поради разрастващите се хотелиерски и финансов сфери и в други елементи на арабската страна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР