Дубай обяви, че премахва 30-процентния данък върху продажбата на алкохол,

...
Дубай обяви, че премахва 30-процентния данък върху продажбата на алкохол,
Коментари Харесай

Дубай премахна 30-процентовия данък върху алкохола


Дубай разгласи, че отстранява 30-процентния налог върху продажбата на алкохол, мярка, която съгласно дистрибуторите цели да притегли повече туристи, съобщи Франс прес.

Новината бе обявена от корпорациите Африкан енд Ийстърн и Маритайм енд Меркантайл Интернешънъл, само че към този момент не е доказана публично от управляващите.

Мярката ще разреши намаляването на цените на алкохола в Дубай, които са най-високите в света. Според локални медии тя е влезнала в действие на 1 януари.

Двете корпорации също така оповестяват, че издаването на позволение за закупуване на алкохол за немюсюлманите на възраст над 21 години, които са длъжни да се доставят с алкохол единствено в няколко утвърдени от управляващите търговски обекти, към този момент е гратис, написа Българска телеграфна агенция.

В Обединените арабски емирства прогресивно се облекчават разпоредбите за консумация на алкохолни питиета. Там има лицензирани места за продажба на алкохол, които се намират в хотели, заведения за хранене, питейни заведения и са специфични магазини. Алкохолните питиета обаче не могат да се употребяват обществено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР