Дубай е истински град на чудесата и изглежда не спира

...
Дубай е истински град на чудесата и изглежда не спира
Коментари Харесай

Истинско чудо: вижте една от най-странните забележителности в Дубай

Дубай е същински град на чудесата и наподобява не стопира да ни удивлява в ексцентрични архитектурни решения и софтуерни изобретения.

Днес репортерът на " На кафе " Ася ни води в столицата и най-големия град на емирство Дубай от Обединените арабски емирства, с цел да ни изуми с най-голямата рамка за картина, която сте виждали. Тя е висока повече от 150 метра и е дълга 95 метра.

Рамката на Дубай е следващият упорит план, който коства на държавното управление 160 милиона дирхама. 

 Дубай рамка iStock

Всъщност " рамката " е постройка от бетон, неръждаема стомана и ламинирано стъкло, като отдалеко тя наподобява златна. 

Ако ви е забавно дали е допустимо човек да се усеща удобно в такава постройка, е добре да знаете, че тя е отворена за визити и от вътрешната страна и билетът коства към 25 лв. за възрастни, прецизира Ася.

Там всеки може да прегледа галерии, проследяващи стадиите от изумителното развиване на Дубай от произхода му като населено място за лов на риба и гмуркане за перли до превръщането му в съвременен и процифтяващ метрополис. А разказите са показани посредством холограми.

В постройката можете да видите и доста от футуристичните планове, с които Дубай се занимава от години, както и по какъв начин би изглеждал градът след 50 години.

Една от най-невероятните гледки в града се разкрива от стъкления мост на върха на рамката, до който се стига посредством високоскоростен панорамен асансьор. Той се изкачва до 48-ия етаж единствено за 75 секунди.

 Дубай рамка iStock

Всъщност няма потребност да се чудите по какъв начин наподобява интериорът, тъй като Ася предлага да се " разходим " вътре и демонстрира кое е мястото, което ще ви хареса единствено в случай че нямате боязън от височини .

Вижте всичко за неповторимата забележителност във видеото горе.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР