Дубъл на Лионел Меси помогна на Барселона да запише убедителната

...
Дубъл на Лионел Меси помогна на Барселона да запише убедителната
Коментари Харесай

"Барселона" прегази "Леганес" в юбилейна победа на Меси

Дубъл на Лионел Меси оказа помощ на " Барселона " да запише безапелационната победа от 5:0 против " Леганес " в 1/8-финал в шампионата за Купата на краля. Аржентинецът игра за пръв път през този сезон в конкуренцията, откакто въобще не беше в групата за дуела с " Ибиса " в предходния кръг, извоюван мъчно с 2:1.
Гризман избави " Барселона " от огромен срам (ВИДЕО) С два гола на французина каталунците стигнаха до поврат против "Ибиса "
Наставникът Кике Сетиен заложи на напълно титулярен състав имайки поради, че се нуждаеше трескаво от победа след провалянето от " Валенсия " през уикенда. Мачът стартира шеметно за него - още в 4-ата минута Антоан Гризман се разписа след асистенция на Нелсон Семедо. " Барселона " се възползва от ахилесовата пета на гостите, а точно статичните положения, и се разписа след ъглов удар. Клеман Лангле се оказа голмайсторът.

В 59-aта минута пристигна мигът на Лионел Меси, който с доза късмет и рикошет вкара гол. Влезлият като запаса Артур с първия си изстрел в посока вратата на " Леганес " също се разписа.
Снимка: БГНЕС
В края на срещата блесна и Меси. Аржентинецът технично мина около вратаря на гостите и по-късно прати топката във вратата на " Леганес " за 5:0. Това е победа номер 500 за Меси с екипа на каталунците в мач номер 710. Ла Пулга има единствено 79 загуби в кариерата си като състезател на " Барселона ". Най-много победи е записал против " Севиля " - 29, на второ и трето място са " Атлетико " Мадрид и " Атлетик " Билбао с по 24. Събота е щастливият ден на Меси - 184 триумфа, до момента в който в ден четвъртък това беше 19-тия му триумф. Януари остава най-силния му месец - 68 победи, следвани от февруари - 57 и април 55.

В петък по обед ще се изтегли жребият за 1/4 финалите като опцията за " Ел Класико " остава отворена. Седем от осемте участници в тази фаза са от Примера дивисион.

Снимка: БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР