Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафиналНовак Джокович – Талон Грийкспор6-2,

...
Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафиналНовак Джокович – Талон Грийкспор6-2,
Коментари Харесай

Серията на Джокович продължи с триумф над Грийкспор


Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафинал

Новак Джокович – Талон Грийкспор 6-2, 6-3

Новак Джокович доближи до четвъртфиналите на ATP 500 шампионата в Дубай след безапелационна победа над международния №39 Талон Грийкспор. Сърбинът не остави никакво подозрение в превъзходството си и записа 14-а поредна победа, като продължава да няма проваляне от началото на годината. Днешният триумф значи също, че Джокович към момента не е отпадал преди четвъртфинала в нито едно от участията си в Дубай досега.

Следващият конкурент на Джокера ще бъде Павел Котов или петият в схемата Хуберт Хуркач.

Грийкспор записа повече асове (12-8_ и по-малко двойни неточности (1-3), само че броят на непредизвиканите му бе доста по-висок (20-6), като в това време Джокович имаше предимство във връзка с печелившите удари (29-20). Сърбинът завоюва 91% от точките си на първи сервис (20/22) и осъществя четири от 16-те си брейкпойнта (25%), до момента в който Грийкспор оползотвори единствения късмет за пробив, до който съумя да доближи.

Мачът стартира отлично за Джокович, който проби за 2-0 след превъзходен минаващ форхенд по правата. Веднага по-късно обаче играта бе прекратена поради дъжд. Валежът не беше мощен, само че реферът Мануел Месина реши да не поема никакви опасности със здравето на играчите.

Прекъсването не се отрази отрицателно на Джокера и той затвърди брейка с гейм на нула, преди Грийкспор да прекъсне серията му и да направи резултата 3-1. Сърбинът продължи да управлява играта и стигна до три следващи сетбола при 5-2. Те обаче бяха пропуснати след две топки в навън, последвани от неоснователен ретур на международния №1.

Грийкспор избави четвъртия сетпойнт с директна точка от сервис, само че Джокович стигна до нова опция. Този път началният удар съобщи нидерландеца и след двойна неточност от негова страна лидерът на схемата се наложи с 6-2.

След почивката съотношението на силите не се промени и вторият сет стартира по този начин, както и първият – с ранен пробив и преднина от 3-0 за Джокович. Ключов за развиването на сета се оказа маратонският четвърти гейм, траял 16 минути. Сръбският тенисист стигна до пет брейкпойнта, които бяха избавени от Грийкспор, само че самият той също пропиля няколко шанса да завоюва гейма. В последна сметка пробивът стана факт след бекхенд в мрежата от страна на нидерландеца и Джокович поведе безапелационно с 4-0.

Двубоят изглеждаше решен, когато сърбинът стигна до два следващи мачбола при 5-0. Грийкспор обаче избегна заплахата и завоюва подаването си, а след това двойна неточност на Джокович донесе на нидерландеца първия му пробив в мача. Световният №39 продължи да се възползва от съмненията в играта на своя конкурент, като затвърди брейка и понижи резултата на 5-3. Джокович обаче не позволи втори следващ пробив и завърши мача при 6-2, 6-3 в своя изгода след 1 час и 15 минути на корта.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Алехандро Давидович Фокина – Андрей Рубльов 6-1, 6-7(6), 6-7(3)

Майкъл Имер – Ботик Ван де Зандсхулп 6-3, 3-6, 3-6

Александър Зверев – Кристофър О’Конъл 7-5, 6-4

Феликс Оже-Алиасим – Лоренцо Сонего 6-7(4), 4-6

Новак Джокович – Талон Грийкспор 6-2, 6-3
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР